SINDIKATI U AUSTRIJI SE PROTIVE MERAMA: Zaposleni neće imati razumevanja da moraju da se smrzavaju na 19 stepeni

Tanjug

07. 10. 2022. u 10:46

U JAVNIM ustanovama u Beču, u skladu sa štednjom energije, planirano je da se snizi temperatura na 19 stepeni, ali se tome oštro protive sindikati.

СИНДИКАТИ У АУСТРИЈИ СЕ ПРОТИВЕ МЕРАМА: Запослени неће имати разумевања да морају да се смрзавају на 19 степени

Foto: Piksabej

Vlasti grada Beča najavile su niz mera za štednju energije, između ostalog smanjenje temperature u gradskom prevozu za dva stepena, ali i smanjenje temperature u javnim ustanovama na maksimalno 19 stepeni.

Uredba kojom bi se te mere naložile bila je gotovo spremna za objavljivanje, ali sada se tome suprotstavio sindikat, jer smatra da je 19 stepeni suviše hladno za one koji rade na otvorenom.

 - Zaposleni u gradskoj čistoći, kanalizaciji i vodovodu i drugi moraju imati prostorije u kojima mogu da se ugreju i tuširaju - rekao je Kristijan Majdlinger, predsednik sindikata "Junion" (Younion).

On je za javni servis "ORF" naglasio da sindikat ne želi da spreči mere štednje energije, ali smatra da one moraju biti primenljive i razumljive.

 - Sve dok se održavaju božićne pijace i na zapadu zemlje skijanje zaposleni neće imati razumevanja da moraju da se smrzavaju na 19 stepeni i rade na toj temperaturi - kaže Majdlinger.

Za savezna pozorišta i muzeje je maksimalna temperatura od 19 stepeni tokom zime već fiksna, ali za gradske kulturne ustanove još nije doneta odluka.

Sindikati ističu da su i u kulturi potrebne druge mere, a ne smanjenje temperature, kako zbog muzičara, tako i zbog publike, pošto postoji obaveza predaje mantila i jakni na garderobi.

BONUS VIDEO:

DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja