NATO NIJE UČINIO NIŠTA! Ukrajinski ministar ponovo opleo po Alijansi: "EU je uradila više"

Srna

17. 05. 2022. u 09:57

UKRAJINSKI ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba kritikovao je NATO jer je učinio vrlo malo u Ukrajini, u kontekstu sukoba sa Rusijom.

НАТО НИЈЕ УЧИНИО НИШТА! Украјински министар поново оплео по Алијанси: ЕУ је урадила више

Foto AP

On je u intervjuu za agenciju "Blumberg" pohvalio EU, za koju je rekao da je nadmašila Alijansu.

- Na početku (ruske Specijalne vojne operacije) percepcija je bila da je NATO snažan i da može da reaguje i izvrši, a da EU može samo da izrazi zabrinutost na različitim nivoima - izjavio je Kuleba.

Kuleba je rekao da je ruska operacija pokazala da je sve potpuno drugačije i da NATO može vrlo malo da učini, preneo je "Sputnjik".

Ukrajinski ministar spoljnih poslova istakao je da su određene zemlje bile od velike pomoći, jer su Ukrajini slale oružje i finansijsku pomoć, ali je naglasio da Alijansa kao celina nije učinila ništa.

Kuleba je naveo da je EU ponovo na pravom putu, kao pokretačka snaga i telo koje može da oblikuje budućnost Evrope, a da je Kijev taj koji će Briselu dati šansu da to dokaže. 

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo