RUSIJA NACIONALIZOVALA "RENO": Servisno održavanje automobila će obavljati "Avtovaz"

Tanjug

16. 05. 2022. u 08:55

FRANCUSKA automobilska kompanija Reno prodaće jednom ruskom naučnom institutu svoj većinski udeo u ruskoj kompaniji Avtovaz, saopšteno je danas iz kompanije Reno, navodeći da dogovor podrazumeva šestogodišnju opciju za otkup tog udela.

РУСИЈА НАЦИОНАЛИЗОВАЛА РЕНО: Сервисно одржавање аутомобила ће обављати Автоваз

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Reno je zapadni proizvođač automobila koji je najviše zastupljen na ruskom tržištu i poseduje 67,69 odsto vlasništva Avtovaza koje će prodati ruskom Centralnom istraživačkom i razvojnom institutu za automobile i motore, pod nazivom Nami, prenosi Rojters.

Zatvaranje ovih transakcija ne podleže nikakvim posebnim uslovima i sva potrebna odobrenja su dobijena, dodaje se u saopštenju kompanije Reno i ističe da će 100 odsto udela u Renou Rusija preći u vlasništvo grada Moskve.

- Danas smo doneli tešku, ali neophodnu odluku i činimo odgovoran potez prema naših 45.000 zaposlenih u Rusiji - rekao je izvršni direktor kompanije Luka de Meo i naglasio da je ovaj potez sačuvao učinkovitost grupe i njenu sposobnost da se u budućnosti vrati u Rusiju u drugačijem kontekstu.

Ministarstvo industrije i trgovine Rusije saopštilo je da ruski udeo u Reno grupi postaje vlasništvo države i vlade Moskve. Navedeno je da će servisno održavanje automobila Reno u Rusiji obavljati Avtovaz, prenosi RIA Novosti.

Reno je u martu saopštio da će obustaviti rad u fabrici zbog sve većeg pritiska koji trpi od početka sukoba u Ukrajini.

 

BONUS VIDEO:

POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije