HRVATSKA ZAPLENILA I TRI RUSKE JAHTE: Pod blokadom hrvatska preduzeća u vlasništvu Rusa

J. Kerbler - stalni dopisnik iz Zagreba

16. 03. 2022. u 19:51

PRIDRUŽUJUĆI se evropskim sankcijama Rusiji Hrvatska je privremeno zaplenila tri jahte koje su u vlasništvu Rusa, a uskoro bi trebale biti zaplenjene još tri i blokirano sedam preduzeća.

ХРВАТСКА ЗАПЛЕНИЛА И ТРИ РУСКЕ ЈАХТЕ: Под блокадом хрватска предузећа у власништву Руса

Foto: Radio Kotor

U Rijeci je zabranjeno isplovaljavanje super luksuzne jahte ”Rojal Romans”, koja je već dugo vremena privezana u luci. Riječani su pretili i posadi, koja je dobila policijsku zaštitu, a 92-metarska jahta do prošle je godine bila u vlasništvu Viktora Medvedčuka. Lučke vlasti ne otkrivaju ko se sada vodi kao vlasnik jahte, ali se očito radi o ruskom državljanu. Procenjuje se da je vrednost mega jahte 80 miliona dolara.

Privremeno su zaplenjene i ruske jahte koje se nalaze u marini u Skradinu i Betini, ali nije poznato kome pripadaju. Do daljnjega niko ne sme da ulazi u te jahte, niti im se dozvoljava isplovljavanje.

Blokirano je i preduzeće ”Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja” koje je u vlasništvu Alekseja Mordašova, a blokirani su i računi nekih preduzeća koja su poslovala sa ”Đurom Đakovićem”. Kako se radi o velikom preduzeću nastoji se naći model funkcionisanja koji bi bio odvojen od dosadašnjeg vlasnika.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo