NEMA VIŠE USTAŠLUKA U BLAJBURGU? Austrijanci više ne žele skupove fašista, doneta preporuka da se zabrane okupljanja

J. KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

23. 11. 2021. u 18:40

AUSTRIJANCI su odlučili da više neće biti ustaških okupljanja u Blajburgu.

НЕМА ВИШЕ УСТАШЛУКА У БЛАЈБУРГУ? Аустријанци више не желе скупове фашиста, донета препорука да се забране окупљања

Foto: Printskrin

To je otkrio novinar Dojče Vele Srećko Matić, koji živi u Nemačkoj.

- Komisija stručnjaka, istoričara i predstavanika Katoličke crkve u Austriji dobilaje zadatak da ispita o čemu se radi kod održavanja godišnje komemoracije u Blajburgu. Došli su do zaključka da se ta komemoracija, taj skup u obliku u kojem se do sada održavao više ne sme da održii. Oni preporučuju zabranu održavanja u tom obliku -rekao je.

Novinar Dojče Vele kaže da je takva odluka trostruki šamar organizatorima skupa, počasnog blajburškom vodu, Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj koja je bila patronat skupa i Hrvatskom saboru, koji je pokrovitelj tog skupa.

Protiv održavanja komemoracija u Blajburgu bili su i austrijski građani, bez obzira na političku orijentaciju, kao i austrijske stranke.

BONUS VIDEO - BERLINSKI ZID, SIMBOL 20. VEKA: Ovde se nekada ginulo, a sada ga obilaze turisti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!