SPORTSKI STRUČNJAK, TEOLOG I ADVOKAT: Ko su novi hrvatski ministri?

OD TROJICE novih hrvatskih ministara iz redova Domovinskog pokreta dvojica su bivši članovi HDZ-a, a po zanimanju su sportski stručnjak, teolog i advokat koji nema nikakvo političko iskustvo. Reč je o Anti Šušnjaru koji vodi Ministarstvo ekonomije, a u vladu je ušao iz advokatskog društva „Potočnjak i Šušnjar“. Diplomirani je pravnik koji je radio i na slučajevima stečaja, spacijalista za trgovačko pravo, rođen u Mostaru.

СПОРТСКИ СТРУЧЊАК, ТЕОЛОГ И АДВОКАТ: Ко су нови хрватски министри?

Foto: N. Fifić

Teolog Ivan Šipić, rođen u Sinju, preuzeo je novo ministarstvo demografije, a po zanimanju je diplomirani teolog koji je radio kao veroučitelj u školama. I on je bio u HDZ-u, a u vladu je ušao sa položaja gradonačelnika Trilja. Sa vodećom se strankom „rastao“ zbog Istanbulske konvencije, a sada ima delikatan zadatak uveriti hrvatske građane da je bolje da žene ostanu kod kuće i brinu se o deci.

Treći ministar iz kvote Domovinskog pokreta Josip Dabro vodi resor poljoprivrede, a po struci je magistar kineziologije i upravnik zaklade Vrhbosanske nadbisupije. Dabro je magistrirao u Travniku na Edukacijskom fakultetu, a pre toga je završio školu za građevinskog tehničara. Rođen je u Beogradu, a pre dolaska u vladu nie voleo da se izjašnjava gde se sve školovao. „Završio sam studij u Zagrebu“, govorio je Dabro, a nije otkrio ni koliko je dugo školovanje trajalo. Na kraju je sve pojasnio na Fejsbuku, rekavši da njegovo obrazovanje nikada nije bilo sporno. „Tri godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i dvije godine Univerziteta u Travniku ( edukacijski fakultet) koje je nostrificirala Agencija za znanost i visoko obrazovanja Republike Hrvatske bile su dovoljno dobre za dosadašnje funkcije koje sam obnašao. Mojim bivšim stranačkim kolegama, odreda školovanim na Sorboni i Harvardu, odjednom nisu dovoljne“, napisao je na društvenoj mreži, a neki portali su otkrili da Dabro ima pet semestara na Društvenom Veleučilištu u Zagrebu koje je odmah ugašeno nakon jedne godine trenerske škole i da je stekao naziv „stručnog pristupnika trenerske struke“. Nakon toga je diplomirao na Kineziološkom fakultetu i dobio diplomu Univerziteta u Travniku i postao „master opšte kineziologije“. Posle toga dobio je još jednu diplomu u Travniku po kojoj je postao magistar kineziologije, uz potpis rektora dr. Rasima Dacića i dekana dr. Hazima Selimovića.

Bivši HDZ-ovac Dabro, inače Slavonac, nije se nikada bavio poljoprivredom, a podneo je i kaznenu prijavu protiv sadašnjeg šefa, premijera Andreja Plenkovića, optuživši ga da omogućava ilegalnu imigraciju. Optuživao je i bivše stranačke drugove za razne malverzacije sa zemljištem, amaterski se bavi i borilačkim sportovima, a ljubitelj je folka i srpskih pevača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!