ULICE POPLAVLJENE, AUTOMOBILI U GARAŽAMA OSTALI U VODI: Stravično nevreme pogodilo Hrvatsku, jak olujni vetar nosio sve pred sobom (VIDEO)

Novosti online

11. 03. 2024. u 10:30

NA ZADARSKOM području od nedelje naveče do ponedeljka ujutro pale su velike količine kiše, 164 litre po kvadratnom metru, poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, a olujno jugo odseklo je od kopna većinu ostrva, potvrdio je voditelj Meteorološke stanice u Zadru Anđelko Vidović.

УЛИЦЕ ПОПЛАВЉЕНЕ, АУТОМОБИЛИ У ГАРАЖАМА ОСТАЛИ У ВОДИ: Стравично невреме погодило Хрватску, јак олујни ветар носио све пред собом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/HRT - Radio Zadar

- Nevreme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je u nedelju oko 20 sati i trajalo do ponedeljka rano ujutro. Na zadarskom je području palo kiše kao u pola Hrvatske, a juče iza 14 sati zabeležen je najjači udar juga - 25,5 metara u sekundi, što odgovara brzini od oko 98 kilometara na sat - dodao je on u svom razgovoru za agencije.

Poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, najviše zapadni deo grada, a vatrogasci su imali 21 intervenciju tokom noći i 12 u jutarnjim satima.

- Najviše je bilo ispumpavanja podruma, garaža i prizemnih stambenih prostora, automobili su ostali u vodi, a intervencije smo imali u Zadru, u Kožinu, Diklu i Petrčanima, na ostrvu Ugljanu, u Ninu i Ražancu - rekao je županijski vatrogasni komandir Matej Rudić.

Istaknuo je da je zbog velikog broja intervencija angažovana i Državna intervencijska stanica Zadar kao ispomoć vatrogascima Javne vatrogasne stanice Zadar, a u ostalim delovima županije intervenisala su dobrovoljna vatrogasna društva.

Još uvek je u prekidu trajektna linija Biograd - Tkon na otoku Pašmanu, a putnici i vozila preusmeravaju se na liniju Zadar (Gaženica) - Preko na ostrvu Ugljanu.

(Indeks)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!