OSTAVKE PLJUŠTE U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Posle premijera i predsednik Skupštine doneo novu odluku

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 01. 2024. u 16:59

PREDSEDNIK Skupštine Severne Makedonije Taljat Džaferi podneo je danas ostavku na mesto predsednika te institucije.

ОСТАВКЕ ПЉУШТЕ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: После премијера и председник Скупштине донео нову одлуку

Foto: Printskrin/Jutjub

- Obaveštavamo vas da je danas predsednik Sobranja Republike Severne Makedonije Taljat Džaferi podneo ostavku na svoju funkciju u skladu sa članom 115. Poslovnika Sobranja. Istovremeno, saopštavamo da je ovlastio potpredsednika Sobranja Republike Severne Makedonije Gorana Mišovskog da predsedava plenarnom sednicom koja je zakazana za 26. januar 2024. godine - saopšteno je iz kabineta Džaferija, prenosi portal Skopje1.

Ranije danas ostavku je podneo premijer te zemlje Dimitar Kovačevski. Skupština će sutra, na zakazanoj sednici, konstatovati ostavke i izabrati Mišovskog za predsednika skupštinskog sastava.

Sednica za izbor tehničke vlade biće održana u nedelju, 28. januara, a nakon toga biće održana još jedna sednica na kojoj će biti izabrani zamenici ministara. Za predsednika tehničke vlade trebalo bi, prema ranijem dogovoru, da bude izabran Džaferi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima