ŠUTIRALI SU IH, VIKALI "VADI NOŽEVE": Majka dečaka pretučenog u Vukovaru - "Neki od napadača su učestvovali u tuči u Grčkoj

Novosti online

07. 01. 2024. u 22:19

NAŠU decu su pretukli dobro poznati vukovarski huligani kojima je cilj da prave nerede i probleme - tvrde roditelji dečaka koji su pretučeni u subotu veče u Vukovaru.

ШУТИРАЛИ СУ ИХ, ВИКАЛИ ВАДИ НОЖЕВЕ: Мајка дечака претученог у Вуковару - Неки од нападача су учествовали у тучи у Грчкој

FOTO: EPA

- Decu od 15 i 16 godina cipelarili su mladići i muškarci koji su između 20 i 32 godine starosti! Naša deca nisu nikakva navijačka grupa, nego deca koja idu zajedno u školu, stalno se druže, ponekad odu da prošetaju do grada, odu na palačinke. Nemaju nikakve veze sa fudbalom niti iko od njih ide na utakmice i nisu imali nikakve navijačke rekvizite - priča jedna od majki povređenog 15-godišnjaka koji je, zajedno sa još trojicom svojih vršnjaka, završio u osječkoj bolnici zbog zadobijenih povreda glave.

Ogorčena kaže da je njenog sina i njegove prijatelje, ničim izazvana, napala grupa od desetak mladića koja je šetala gradom ispred njih.

- Oni sada govore da su čuli da neko od dece govori ekavicom i da su zbog toga mislili da se radi o "delijama". Okrenuli su se prema njima i krenuli da ih udaraju pesnicama i cipelare one koji su pali na tlo. Deo dece je uspeo da pobegne; moj sin i još petorica njegovih prijatelja nisu. Dohvatili su da ih mlate, čak i vikali "vadi noževe". Jednog su pokušali da bace u reku Vuku. Tri dečaka sada leže u bolnici sa frakturama lobanje, razbijenih lica i zuba. Moj se sin onesvestio od udarca u zube i pao. Cipelarili su ga. Ko zna koliko bi to trajalo da se nije pojavila patrola policije koja je slučajno obilazila taj deo grada. Napadači su se razbežali kada su ih videli - priča ova Vukovarka, koja je u ratu ostala bez oca.

Degutantna situacija

I neka druga napadnuta deca su unuci branitelja Vukovara.

- Da situacija bude degutantnija, iz obližnjeg su kafića, kada su videli tuču, došli i neki muškarci koji su se pridružili batinanju, a da uopšte nisu znali koga i zašto tuku! Mi smo kao roditelji te dece zgroženi što naša deca ne smeju u svom gradu bezbrižno da šetaju, nego strahuju od pojedinaca za koje se zna da su huligani, koji su rak-rana našeg društva već duže vreme jer su od ranije poznati policiji po istim radnjama. Štaviše, neki od tih napadača su učestvovali i u onoj tuči u Grčkoj! Naši su se novci sakupljali da se te huligane izvuče iz zatvora i vrati u Hrvatsku. A tamo očigledno nisu ništa naučili jer njima je očigledno uvek samo cilj da nekoga pretuku. Nemamo mi ništa protiv navijača, ali treba razgraničiti ko su navijači, a ko huligani - kažu roditelji pretučenih dečaka koji su saslušani u policiji i najavili su zajedničku tužbu protivi svih napadača.

Ističu i da im je dosta priča o nacionalizmu jer većina Vukovaraca svoju decu vaspitava u suživotu i skladu sa decom drugih nacionalnosti, kako je u Vukovaru oduvek i bilo.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO - "POLICIJA, RUKE NA LEĐA": Pogledajte veliku akciju hapšenja osumnjičenih za dojave o bombama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)