SRBI NEMAJU MIRA NI NA BADNJI DAN: Kod Vukovara organizovan prijem, cilj - osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve

U restoranu "Kamen" u Dicmu održan je prijem povodom Badnjaka i Božića koji je organizovao opskurno udruženje Hrvatski pravoslavni centar iz Vukovara, kojem je cilj osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve.

СРБИ НЕМАЈУ МИРА НИ НА БАДЊИ ДАН: Код Вуковара организован пријем, циљ - оснивање Хрватске православне цркве

Srpski dom u Vukovaru / Foto N. Fifić

Na prijemu su bili i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, ali i izaslanik hrvatskog predsednika Zorana Milanovića general Marijan Mareković i Ante Sanader, potpredsednik Hrvatskog sabora.

Prijem je organizovao izvesni predsednik udruženja Predrag Mišić Peđa, koji se predstavlja da je po nacionalnosti Hrvat, po narodnosti Srbin i pravoslavne vere. Kaže da je sam nacrtao grb udruženja koji podseća na grb Hrvatske pravoslavne crkve iz vremena NDH.

- Ako može da postoji bugarska, rumunska, makedonska, grčka i sve ostale autokefalne pravoslavne crkve, onda i u Hrvatskoj treba da postojati upravo takva pravoslavna crkva. Na ovaj način mi se u principu želimo odvojiti od Srpske pravoslavne crkve jer ne pripadamo toj crkvi niti svetosavlju, a razlozi su jako dobro poznati - izjavio je Mišić, osuđujući SPC da je "širila mržnju, naročito prema hrvatskom narodu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove