PRILIKOM RONJENJA "NALETEO" NA TOPOVSKU GRANATU: Nabujale vode u Sloveniji nosile bombe, mine, neeksplodirana ubojna sredstva

Tanjug

20. 08. 2023. u 19:01

NA pojedinim mestima u Sloveniji nabujale vode odnele su neeksplodirana ubojna sredstva, saopštila je policija.

ПРИЛИКОМ РОЊЕЊА НАЛЕТЕО НА ТОПОВСКУ ГРАНАТУ: Набујале воде у Словенији носиле бомбе, мине, неексплодирана убојна средства

Foto: AP

Između ostalog, bujične vode na području naselja Jarčja Dolina u opštini Žiri odnele su ručnu bombu i punjač, a ručna bomba je otkrivena i u koritu Kamniške Bistrice, prenosi slovenački list Dnevnik.

Na topovsku granatu nemačke proizvodnje iz Drugog svetskog rata u subotu je naišao i jedan građanin prilikom ronjenja u moru kod Strunjana u opštini Piran.

Policija je u gradu Škofja Loka u subotu ujutru obaveštena o pronalasku neeksplodirane ručne bombe italijanske proizvodnje i patrone, obe iz Drugog svetskog rata, koje je na području Jarčje doline odnela bujična voda.

Stručnjaci Državne jedinice za zaštitu od neeksplodiranih ubojnih sredstava uništili su neeksplodirana ubojna sredstva, a policija je obezbedila mesto i sačinila izveštaj, saopštila je Policijska uprava (PU) Kranj.

Policijska uprava Ljubljana takođe je proteklih dana dobila obaveštenja o pronalasku neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Uz Obvoznu cestu u Ljubljani u petak je jedan građanin pronašao minobacačku minu, a u subotu je u šumi kod ovog puta otkrivena i druga takva mina.

U Homcu u opštini Domžale, u koritu Kamniške Bistrice, u subotu uveče je otkrivena ručna bomba. Sva neeksplodirana ubojna sredstva su poreklom iz Drugog svetskog rata i preuzeli su je i uništili radnici nadležne državne službe.

Istovremeno, PU Ljubljana podseća građane da kada pronađu takve predmete, da ih ne diraju, da se ponašaju promišljeno i obaveste policiju, preneo je Tanjug.

 

BONUS VIDEO:

POŽARI NA TENERIFIMA SE NE SMIRUJU: Šteta je ogromna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove