"NISMO ZABORAVILI POMOĆ BEOGRADA": Građani Sarajeva i BiH žele da daju krv ranjenim u pucnjavi u školi

Novosti online

04. 05. 2023. u 14:44

NAKON jučerašnjeg masakra u Beogradu na društvenim mrežama se pojavio apel za davanje krvi, i to prvenstveno nulta negativne krvne grupe, za decu ranjenu u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

НИСМО ЗАБОРАВИЛИ ПОМОЋ БЕОГРАДА: Грађани Сарајева и БиХ желе да дају крв рањеним у пуцњави у школи

Foto: B. B.

Građani su se odazvali pozivu sa mreža i zabeleženi su redovi kod Doma zdravlja Novi Beograd i u samom Zavodu za transfuziju.

Povodom ovih informacija i strašnog događaja u Beogradu, novi premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas kako su se javili dobrovoljni davaoci krvi koji su spremni da odu u Beograd ukoliko postoji potreba i da doniraju krv.

- Javili su mi se iz Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i obaviću razgovor da vidim da li je potrebno kao federalna vlada da se pomogne Beogradu. Sarajevo nije zaboravilo ono što su nama iz Beograda kao pomoć slali tokom pandemije i javili su se ako je potrebno da im se izađe u susret - dodao je Nermin Nikšić, novi premijer FBiH.

Premijer Nikšić uputio je juče telegram saučešća premijerki Srbije Ani Brnabić povodom tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu, preneo je radiosarajevo.ba.

BONUS VIDEO: SREDNjOŠKOLCI ODAJU POČAST ŽRTVAMA MASAKRA: Pale sveće i ostavljaju cveće ispred škole na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo