PUTNICI SU REKLI SVOJE: Ovo je najpopularnija turistička destinacija na svetu

Novosti online

12. 01. 2024. u 14:06

DUBAI je treću godinu zaredom proglašen najpopularnijom destinacijom, a pobednik je izabran na osnovu jednogodišnjih ocena i recenzija na sajtu "Tripadvajzera". Na drugom mestu je Bali, dok je na trećem London.

ПУТНИЦИ СУ РЕКЛИ СВОЈЕ: Ово је најпопуларнија туристичка дестинација на свету

Foto: Unsplash

Dobitnici "Tripadvisor Travellers’ Choice" nagrada za 2024. godinu identifikovani su na osnovu kvaliteta i kvantiteta recenzija i ocena putnika za smeštaj, restorane i aktivnosti na destinacijama širom sveta tokom 12 meseci, odnosno između oktobra 2022. i septembra 2023.

Dubai, najveći i najgušće naseljeni grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poneo je titulu pobednika u kategoriji najpopularnije destinacije: "U njemu je sve izuzetno spektakularno, od ultramodernog Burdž Kalife do tržnih centara prepunih zlata i nakita. To je mesto gde sve što sanjate možete da uradite - bilo da je to skijanje u zatvorenom prostoru, surfovanje po dinama u pustinji ili zip-lajn iznad grada", ističu iz "Tripadvajzera" .

Na globalnoj listi u top 10 najpopularnijih destinacija našli su se:

1. Dubai, UAE

2. Bali, Indonezija

3. London, Velika Britanija

4. Hanoj, Vijetnam

5. Rim, Italija

6. Pariz, Francuska

7. Kankun, Meksiko

8. Marakeš, Moroko

9. Krit, Grčka

10. Hoi An, Vijetnam

Što se tiče Evrope, pored pomenutog pobednika - Londona, na spisku najpopularnijih gradova su se našli redom: Rim, Pariz, Krit, Istanbul, Barselona Madrid, Lisabon, Amsterdam i Firenca.

Na vrhu liste "Destinacija u trendu" je Tokio: "Njegovi drevni budistički hramovi, starinske čajdžinice i mirne bašte nude spokojan beg", piše Tripadvajzer. U ovoj kategoriji, glavni grad Japana slede Seul u Južnoj Koreji i zaliv Halong u Vijetnamu, piše Dejli mejl.

Katmandu je odneo titulu "Najbolje od najboljih destinacija u prirodi", dok je Rim pobednik u kategoriji "Najbolje od najboljih destinacija za hranu".

Ove godine postoje dve nove kategorije, od kojih je jedna "Najbolja od najboljih održivih destinacija" i ona odaje priznanje "pobednicima iz celog sveta za koje se smatra da imaju jaku posvećenost održivosti". Kopenhagen uzima zlato u ovoj kategoriji, ostavljajući iza sebe Stokholm i Bordo. Druga nova kategorija ove godine je "Najbolja od najboljih destinacija za medeni mesec", gde Bali po mnogima nosi zasluženo prvo mesto.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: FRANCUSKI SENT EMILION: Mesto koje živi od vina i za vino

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu