MANIFESTACIJA NA ŠUMARSKOM FAKULTETU: Profesori ugostili buduće studente

Lj.B.

22. 04. 2024. u 14:21

Na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu po treći put održana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“ na kojoj su predstavljena četiri studijska programa: Šumarstvo, Tehnologije drveta, Pejzažna arhitektura i Ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa.

МАНИФЕСТАЦИЈА НА ШУМАРСКОМ ФАКУЛТЕТУ: Професори угостили будуће студенте

šumarski fakultet

Hor Šumarskog fakulteta je numerom „Gaudeamus igitur” dočekao posetioce a potom je dekan prof. dr Branko Stajić upoznao posetioce sa istorijatom  i bogatom tradicijom Šumarskog fakulteta. Nakon toga, u  Holu Fakulteta otvorena je izložba slika dipl. inženjera šumarstva Ljubiše Marinovića, slikara amatera sa motivima divljači kao delimično obnovljivog prirodnog resursa.

Posetioci su obišli postavke u Arboretumu Šumarskog fakulteta, koji je zaštićeno prirodno područje Grada Beograda.  Budući studenti i ostali posetioci, u pratnji studenata mentora i profesora, imali su priliku da učestvuju u različitim radionicama koje su organizovane u četiri tematske celine: Zaštiti prirodu, Pokreni se, Put stvaranja i Priroda u fokusu – ekoinženjering.

Takođe, prikazani su različiti eksponati u okviru interaktivnih postavki koje na atraktivan način objašnjavaju složene procese unutar ekosistema. Studenti i nastavnici Šumarskog fakulteta su  posetiocima i budućim studentima dočarali atmosferu u kojoj se uči, radi i druži, a sve pod motom „Priroda se brani znanjem" jer stručnjaci koji se obrazuju na Šumarskom fakultetu u Beogradu više od jednog veka uspešno odgovaraju na sve izazove da održe najvažnije prirodne resurse – šume, vode i zemljište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)