DRUGI U SVETU: Veliki uspeh studenata Ekonsomkog fakulteta u rešavanju studije slučaja

B.B.

15. 04. 2024. u 16:29

STUDENTI Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu postali su svetski vicešampioni u rešavanju studije slučaja.

ДРУГИ У СВЕТУ: Велики успех студената Еконсомког факултета у решавању студије случаја

Foto: Ekonmski fakultet

Članovi EKOF Case Study kluba, osvojili su drugo mesto u globalnom finalu takmičenja "Cambridge Global Case Competition" koje organizuje Cambridge Consulting Network (CCN). U pobedničkoj ekipi bili su Teodora Čikošev, Katarina Šašić, Sara Đokić i Aleksandar Nešović.

Put ka velikom uspehu započeli su novembra prošle godine, kada su uspšno prošli klasifikacioni rundu i plasirali se u finalni krug takmičenja. Nadmetali su se sa 14 timova iz Londona i Hong Konga u onlajn formatu.

Zadatak je bio da se sagleda globalna perspektiva tržišta lekova za bolest suvog oka, a pored prezentacije morali su i rešenje predstave u desetominutnom videu. Bilo je potrebno ustanoviti da li je trenutna ponuda lekova za ovu bolest dovoljna da zadovolji tražnju u narednih 10 godina.

Ukoliko je odgovor da, takmičari su imali zadatak da izaberu kompaniju koja ima najviše potencijala da postane lider na svetskom tržištu i osmisle njenu strategiju rasta.

Detaljnim istraživanjem ove bolesti, jasnih hipoteza i analiza koje su obuhvatile kako kvantitativne tako i kvalitativne podatke, ekipa je osvojila drugo mesto i održala tradiciju velikih uspeha na ovom takmičenju treću godinu za redom. Tim je imao priliku da rešenje finalne runde predstavi sudijskoj komisiji koju su činili akademski supervizori ,kao i studenti završnih godina medicine Univerziteta Kembridž.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave