NOVI OBRAZOVNI PROFIL U TEHNIČKOJ ŠKOLI U UŽICU: Privredi potrebni metalurški tehnolozi

Lj.B.

14. 03. 2024. u 12:20

Predstavnici Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija na sastanku sa privrednicima iz Užica razgovarali su o uvođenju novog obrazovnog profila - tehničar za metalurške tehnologije na području rada Geologija, rudarstvo i metalurgija.

НОВИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У УЖИЦУ: Привреди потребни металуршки технолози

tehnička škola Užice

Tehničar za metalurške tehnologije objedinjuje delokrug poslova u oblasti ekstraktivne i prerađivačke metalurgije, kontrole i osiguranja kvaliteta čime doprinosi kvalitetu, efikasnosti i bezbednosti proizvodnje, navodi se u objavi na zvaničnoj Instagram stranici Tehničke škole Užice.

Ističu da će tehničar biti osposobljen za korišćenje softverskih alata, savremene opreme i uz primenu IT alata doprineće osiguranju kvaliteta i smanjenju pojava neusaglašenosti tokom proizvodnje.

"Ovo je novi savremeni obrazovni profil koji će zadovoljiti potrebe privrede u oblasti metalurgije u narednom periodu", navodi se u objavi.

Naglasili su da je snažna inicijativa za uvođenje novog obrazovnog profila potekla od velikih i značajnih srpskih kompanija u oblasti metalurgije .

Generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno Dragan Subotić istakao je da privrednici podržavaju uvođenje ovog novog obrazovnog profila, jer, kako je rekao, predstavlja bazu za rad i funkcionisanje fabrike kao što je Valjaonica, u kojoj je i ovaj sastanak održan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)