BEOGRADSKI DANI INŽENJERA: Stduneti mašinstva apsolutni pobednici

Lj.B.

12. 03. 2024. u 19:14

STUDENTI Mašinskog fakulteta u Beogradu apsolutni su pobednici takmičenja u rešavanju Studije slučaja, kao i takmičenja u kategoriji Inovativni dizajn, koja su održana u okviru tradicionalne manifestacije „ Beogradski dani inženjera 2024“.

БЕОГРАДСКИ ДАНИ ИНЖЕЊЕРА: Стдунети машинства апсолутни победници

mašinski fakultet

Studentski tim „Mašinovođe“ u sastavu: Luka Brković, Miloš Čamdžić, Jovana Filipović i Nikola Stošić osvojio je prvo mesto u kategoriji Studija slučaja. Oni su, po oceni žirija, osmislili najbolje rešenje za tehničko- menadžerski problem iz prakse koji je zadala jedna kmpanija. Kroz timski rad su pokazali poznavanje problema, kritičko razmišljanje, kao i originalnost i znanje koje poseduju.

Drugo mesto osvojio je tim „Inženjerski kvartet“ sa Građevinskog fakulteta, dok je treće mesto pripalo  mešovitom timu „Zupčanici“ koji su činili studenti Tehnološko-metalurškog i Mašinskog fakulteta.

Takmičari u kategoriji Inovativni dizajn imali su priliku da kombinuju svoje znanje i kreativnost kako bi osmislili sistem koji bi prikupljao energiju vetra na što većim visinama, kao i način na koji bi taj sistem generisao i prenosio energiju do električne mreže, a da to nisu vetroturbine.

Od šest sjajnih timova, pobedu je odneo tim „Barakuda“ koji su takođe činili studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu Milica Mijatović, Aleksandar Bižić, Dušan Sokolović, Aleksandar Simić i Ognjen Krstić. Drugo mesto je osvojio tim „Poslednji servis“,  dok je treće mesto zauzeo tim „Delta“.

Beogradski dani inženjera je manifestacija koja okuplja studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Projekat se sastoji od edukativnog i takmičarskog dela, a cilj je da se među mladim akademcima podstaknu kreativnost i timski duh u rešavanju različitih izazova.

U okviru manifestacije u holu Mašinskog fakulteta organizovan  je i Sajam inovacija, a posetioci su mogli da zavire u svet inženjerstva i upoznaju se sa projektima iz različitih naučnih oblasti koje prezentuju studenti i startapovi. Pažnju posetilaca posebno su privukli električna formula koju razvija Student formula tim „Drumska Strela“, raketa i letelica tima „BeoAvia“, projekat inovativne košnice mladog startapa „Beeamond“,  projekat startapa “ SignAvatar” koji radi na razvoju softvera za prevođenje teksta ili govora u znakovni jezik, biomimični bioreaktor-projekat istraživača TMF, kao i simulator letenja, koji su mogli i da isprobaju.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)