SVETSKO PRVENSTVO U DEBATOVANJU U VIJETNAMU: Naši studenti pobednici u tri kategorije

Lj.B.

26. 01. 2024. u 12:50

Studenti tri fakulteta Univerziteta u Beogradu pobednici su Svetskog prvenstva u debatovanju u čak tri kategorije.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ДЕБАТОВАЊУ У ВИЈЕТНАМУ: Наши студенти победници у три категорије

univerzitet u beogradu

Na World Universities Debating Championship koje je održano u Vijetnamu, naš Univerzitet predstavljali su studenti Fakulteta organizacionih nauka, Elektrotehničkog i Filozofskog fakulteta.

Studenti Lazar Popović sa FON-a i Mihailo Babić sa Filozofskog fakulteta osvojili su titulu svetskih šampiona u finalu kategorije engleski kao drugi jezik. Student FON-a Đorđe Mirković i student Miloš Prokić sa Elektrotehničkog fakulteta postali su svetski šampioni u kategoriji engleski kao strani jezik. Nagradu za najbolji govor u finalu osvojila je studentkinja FON-a Katarina Lazić.

- Ovo je istorijski uspeh na svetskom takmičenju, jer se nikada ranije nije desilo da se članovi jedne delegacije takmiče u finalu sve tri kategorije, kao ni da debateri sa jednog univerziteta osvoje dve od tri kategorije ovog takmičenja - saopštio je univerzotet u Beogradu. - Pored timskih uspeha, beogradski studenti debateri su ostvarili dobre rezultate i kao indivudalni govornici. U kategoriji engleski kao strani jezik Konstantin Popović i Lazar Popović osvojili su 7. i 9. mesto u konkurenciji za najboljeg govornika na svetu.

Na takmičenju je učestovalo više od 900 studenata iz 95 zemalja, sa preko 180 univerziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)