NAJBOLJI NA SVETU: Istorijski uspeh naših studenta na Svetskom debatnom prvenstvu

B.B.

07. 01. 2024. u 15:39

STUDENTI Univerziteta ostvarili su istorijski uspeh na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Vijetnamu.

НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Историјски успех наших студента на Светском дебатном првенству

Foto: Otvorena komunikacija

 U jakoj konkurenciji sa više od 700 studenata iz 95 zemalja, naši akademci postali su najbolji na svetu u dve od tri kategorije, saopštila je nevladina organizacija Otvorena komunikacija.

Lazar Popović sa Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu i Mihailo Babić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu osvojili su titulu svetskih šampiona u finalu kategorije engleski kao drugi jezik, a Đorđe Mirković sa FON i Miloš Prokić sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu su najbolji na planeti u kategoriji engleski kao strani jezik.

U finalu otvorene kategorije svetskog prvenstva debatovali su Đorđe Radosavljević sa Pravnog fakulteta u Beogradu i Ilija Ivanišević sa Fizičkog fakulteta. Oni su se verbalno nadmetali sa kolegama sa prestižnih svetskih univerziteta Oksford, Stanford i Univerziteta u Sidneju. Plasmanom u finale postali su jedan od četiri najbolja tima na svetu.

Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo, koje se održava svake zime u drugoj zemlji od 1981. godine je takmičenje u formi britanske parlamentarne debate. Podeljeno je u tri takmičarske kategorije - otvorena, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik. Sledeće svetsko prvenstvo biće održano u Panami.

Ovim povodom oglasila se i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić:

Na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Vijetnamu (World Universities Debating Championship) srpski studenti ostvarili su istorijski uspeh. Postali su šampioni u čak dve od tri kategorije ovog najvećeg takmičenja u debati na svetu!  Čestitam od srca Đorđu Radosavljeviću, Iliji Ivaniševiću, Lazaru Popoviću, Mihailu Babiću, Đorđu Mirkoviću, Milošu Prokiću, Katarini Lazić, Pavlu Antonijeviću, Konstantinu Popoviću i Stefanu Josipoviću. Hvala vam na svemu što ste uradili u Vijetnamu i želim vam još mnogo ovakvih uspeha u budućnosti. Srbija će nastaviti vredno da radi na stvaranju okruženja u kome ćete vi moći da ispunite sve vaše potencijale i ostvarite sve vaše snove. Srbija je ponosna na vas, vi ste naša budućnost! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove