PRAVO NA ZDRAVO ODRASTANJE: Javni roditeljski sastanak održan u Nišu

B.B.

21. 11. 2023. u 11:44

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović prisustvovala je trećem javnom roditeljskom sastanku u okviru projekta „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“, koji je održan u Nišu.

ПРАВО НА ЗДРАВО ОДРАСТАЊЕ: Јавни родитељски састанак одржан у Нишу

Foto. Ministasrtvo prosvete

Ona je podsetila da je osnov za realizaciju Projekta bio Memorandum o saradnji koji je potpisan između tri ministarstva.

- Strategijom razvoja obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine, Akcionim planom za period od 2023. do 2026. godine i zakonima, istaknut je značaj fizičkog i zdravstvenog vaspitanja dece i učenika - istakla je Đukić Dejanović. -  Koncepcija fizičkog i zdravstvenog vaspitanja ne zasniva se samo na fizičkom kao obaveznom predmetu, već na jedinstvu časovnih, vančasovnih i vanškolskih aktivnosti. Zato naše škole, pored redovne nastave, slobodnih nastavnih aktivnosti i izbornog programa, odnosno obaveznih delova školskih programa, realizuju i druge programe u nameri da odgovore na specifična interesovanja svojih učenika. Jedan od tih programa je i ovaj Pilot projekat.

Pilot projekat „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“, u školskoj 2023/2024. godini, realizuje se u 95 škola koje ostvaruju jednosmenski rad na teritoriji Republike Srbije, u 194 odeljenja.

Javni roditeljski sastanci su prethodno održani u Novom Sadu i na Ubu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove