LIDER U IT ŠKOLOVANJU: Fakultet organizacionih nauka proslavio 54 godine od osnivanja

B.B.

06. 11. 2023. u 10:48

SVEČANOM akademijom Fakultet organizacionih nauka proslavio je 54 godine od osnivanja i 52 godine od početka rada, tokom kojih je stekao ugled vodeće i referentne nastavno-naučne institucije u oblasti informacionih sistema i tehnologija i menadžmenta i organizacije.

ЛИДЕР У ИТ ШКОЛОВАЊУ: Факултет организационих наука прославио 54 године од оснивања

Foto: Fkultet organizacionih nauka

 Uz zahvalnost gostima koji su došli, dekan prof. dr Milan Martić je naveo da je  specifičnost FON-a što ga nije osnovala akademska zajednica već privreda koja je prepoznala potrebu za obrazovanjem stručnjaka koji će upravljati organizacionim i drugim sistemina i biti nosioci razvoja i promena.

- FON je uvek korektno sarađivao sa Vladom Republike Srbije i  ponosni smo na novu zgradu fakulteta koju nam je obezbedila Vlada Srbije - rekao je Martić. -  U prethodnih 5 godina FON imao izuzetno uspešnu saradnju sa Ministarstvom prosvete na projektima digitalizacije u obrazovanju, a počela je saradnja sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom informisanja i telekomunikacija započeo saradnju na nekoliko značajnih projekata. 

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je naglasila da  povećanje kvaliteta visokog obrazovanja predstavlja jedan od strateških ciljeva Srbije.

- Fakultet organizacionih nauka je pravi primer kako se školovanjem stručnih kadrova u oblasti menadžmenta, informacionih sistema i tehnologija i upravljanja kvalitetom doprinosu razvoju zemlje - rekla je ministarka. -   FON je poznat i po uspesima svojih studenata. Uverena sam da će vaši rezultati u narednom periodu biti još bolji i da ćete uuduće nastaviti da svojim znanjem osvajate svet.

Foto: Fkultet organizacionih nauka

 

Dr Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija je istakao i saradnju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu sa FON-om, gde studenti u okviru Nacionalnog centra za IT kompetencije, dobijaju priliku za praksu, dalje usavršavanje, rad sa najsavremenijim tehnologijama i opremom u kancelariji i državnim data centrima, pa i kasniju mogućnost zaposlenja.

- Pored vrhunskog obrazovanja, izvrsnosti u naučno-istraživačkom radu i intenzivne međunarodne naučne i privredne saradnje, Fakultet se prilagođavao potrebama društva i potrebama tržišta što je rezultiralo njegovom prepoznatljivošću i liderstvom u oblasti informacionih sistema i tehnologije, menadžmenta, operacionih istraživanja i upravljanja kvalitetom - rekao je  prof. dr Dejan Filipović,  prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu. - Fenomen FON-a, kada je u pitanju interesovanje i upis na fakultet je nastavljen i ove godine, kao i prethodnih nekoliko godina. Za FON ne važi što demografski imamo manje dece, koji završavaju srednje škole i gimnazije, konkurencija privatnih fakulteta praktično ne postoji, problema sa prostorom za izvođenje nastave nema, a očigledno ni sa visinom školarina, jer su svi kapaciteti i na budžetskim i samofinansirajućim mestima popunjeni do poslednjeg mesta u prvom junskom upisnom roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)