GOVORNICA NA POKLON: Opština Stari grad nagradila Debatni klub Prve beogradske gimnazije

B.B.

21. 05. 2023. u 21:24

OPŠTINA Stari grad je Debatnom klubu Prve beogradske gimnazije dodelila posebno priznanje i poklonila govornicu.

ГОВОРНИЦА НА ПОКЛОН: Општина Стари град наградила Дебатни клуб Прве београдске гимназије

Foto: Opština Stari grad

Klub Prve beogradske gimnazije je osnovan 2012. godine na inicijativu učenika, i od tada generacije gimnazijalaca osvajaju značajne rezultate kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjima u besedništvu i debati.

- Naša opština nas je za dosadašnji rad i ostvarene uspehe u protekloj deceniji nagradila lepom zahvalnicom i govornicom. Priznanje je podsticaj za dalji rad Debatnog kluba, jer smo u proteklom periodu postali i pravi primer za sve druge škole - rekao je direktor gimnazije Aleksandar Andrejić.

Tim povodom je danas organizovana prezentaciona debata kluba na kojoj su prisutvovali pomoćnik predsednika opštine Stari grad Aleksandar Puača, član Veća Nedeljko Jovanović i njihov domaćin, direktor Prve beogradske gimnazije Aleksandar Andrejić.

Pomoćnik predsednika opštine Aleksandar Puača, poručio je da uspešno sarđuju sa klubom u protekle dve godine.

- Zajedno organizujemo Školu besedništva i debate i nastavićemo zajedno da i dalje razvijamo raznovrsne aktivnosti i programe za mlade Starograđane - rekao je Puača.

Prva beogradska gimnazija je osnovana davne 1839. godine. Danas ima trideset i sedam odeljenja, sa 1050 učenika raspoređenih na prirodno-matematički, društveno-jezički i smer odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, razvijenu kabinetsku nastavu i savremena učila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a