MINISTARKA MAJA GOJKOVIĆ U NOVOM SADU: Za Maticu srpsku- 51 milion dinara

M.A.K.

19. 02. 2021. u 17:54

POTPREDSEDNICA vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je Maticu srpsku i u razgovoru sa predsednikom Draganom Stanićem, naglasila da će Ministarstvo nastaviti da pruža podršku važnim aktivnostima Matice.

МИНИСТАРКА МАЈА ГОЈКОВИЋ У НОВОМ САДУ: За Матицу српску- 51 милион динара

MKI

-Opredeljeno je 51 milion dinara za redovne aktivnosti i, naravno, mogućnost učestvovanja na konkursima na kojima Matica srpska može da učestvuje, a odnosi se pre svega na izdavaštvo, na segment periodike, izdavanje časopisa  i naravno enciklopedije koje su osnovne i važne delatnosti i prioriteti Matice za ovu godinu - rekla je ministarka.

Posebna pažnja je bila usmerena na probleme restitucije, odnosno povratka imovine Matici srpskoj, čemu bi mogao, prema mišljenju Gojkovićeve, da donese lex specialis koji bi se odnosio i na Beogradski uniiverzitet i SANU. Gojkovićeva je istakla i da je prihvaćen predlog Biblioteke Matice srpske za obeležavanje 150 godina od rođenja Jovana Dučića, u sklopu Uneskovo obeležavanje godišnjica rođenja i smrti eminentnih ličnosti za period 2020-2021. godine, a obišla je i deo zgrade koji je renoviran nakon više od četrdeset godina. Sastanku su prisustvovali i potpredsednici Jovan Delić, Milan Matavulj i Srđan Šljukić, kao i generalni sekretar Matice srpske Milan Micić i upravnik poslova Matice srpske Jelena Veselinov. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo