POSMATRANJEM DO SAZNANJA: Radovi Aleksnadre Rakonjac u Galeriji ULUS-a

M.A.K.

02. 04. 2024. u 15:54

ŠTA dominira u našem identitetu: ono što zaista jesmo ili ono što nam se čini da smo? Ovo je jedno od pitanja koje otvara Aleksandra Rakonjac, samostalnom izložbom u Galeriji ULUS-a, u Knez Mihailovoj ulici, koja će biti otvorena 3. aprila u 19 časova.

ПОСМАТРАЊЕМ ДО САЗНАЊА: Радови Алекснадре Ракоњац у Галерији УЛУС-а

Foto promo

Rođena 1966. u Beogradu, ova umetnica je slikarstvo, a potom i post- diplomske studije završila na Fakultetu likovnih umetnosti. Tokom studija dobjala je priznanja za crtež, mozaik i slikarstvo. Dobitnik je i nagrade "Mali pečat" Grafičkog kolektiva nagrade Funkshion konkursa iz oblasti slikarstva. Pored slikarstva i grafike bavi se i umetnošću ručno rađenog papira.

- Radići papirne mobile, uopšte praveći papir, uočila sam nepredvidivost konačnog ishoda koja dominira i dala joj na značaju - ističe autorka koja se do sada predstavila na 16 samostalnih, kao i mnogim grupnim izložbana u zemlji i instranstvu. - Posmatrala sam umesto da uporno intervenišem. Posmatranje kao osnova umetnosti doprinosi shvatanju, ustvari je početak razumevanja i interpretacije ili delovanja bilo koje vrste. Ako je i naše delovanje na zemlji uzaludno u nama ostaje ili postoji taj proces posmatranja u delovanju koje oplemenjuje saznanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!