PRIPREMA SE "GRETA IZ FAUSTA": U Nišu počele probe nove predstave u režiji Nevene Dimitrijević

V.V.S.

20. 03. 2024. u 14:24

U NARODNOM pozorištu Niš održana je prva čitaća proba novog naslova na repertoaru - "Grete iz Fausta" Luca Hibnera, u režiji Nevene Dimitrijević.

ПРИПРЕМА СЕ ГРЕТА ИЗ ФАУСТА: У Нишу почеле пробе нове представе у режији Невене Димитријевић

foto Arhiva "Novosti"

Kako se navodi u najavi predstave, u nekoliko kratkih scena, razotkrivaju se svi arhetipi pozorišnog sveta i publika ima priliku da uradi ono što najviše voli - da zaviri iza kulisa i vidi šta se to tamo tačno dešava. Kakvi su ljudi u pozorištu, kako im uspeva da nauče toliko teksta, šta tačno rade "oni drugi": reditelj i ostali saradnici, da li stvarno toliko piju, da li su stvarno reditelji i glumice u vezi, kakav je to svet... Toliko pitanja koja možda imaju, a možda i nemaju jednostavan odgovor.

Igraju Miloš Cvetković, Katarina Mitić Pavlović i Petar Miljuš. Rediteljka predstave radila je prevod i adaptaciju, a bila je zadužena i za izbor muzike. Kostimografkinja i scenografkinja predstave je Katarina Pavlović.

Premijera je najavljena 11. maja na Maloj sceni niškog teatra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!