CRNA BOGINJA U POMPEJI: Radovi Saše Petrovića, u novobeogradskoj Blok galeriji

M.A.K.

01. 02. 2024. u 19:21

UMETNIK koji se izražava u različitim medijima - klasično slikarstvo, prošireni mediji i eksperimentalni film, Saša Petrović, u novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221), predstaviće u petak 2. februara u 19 časova, izložbu neobičnog naziva - "Autopsija ili crna boginja u Pompeji, egzegeza mita kao transcedentalnog izraza stvarnosti".

ЦРНА БОГИЊА У ПОМПЕЈИ: Радови Саше Петровића, у новобеоградској Блок галерији

Foto promo

Rođen 1976. u Lazarevcu, Petrović je pohađao Večernji akt kod profesora Dragana Lubarde, a treću godinu studija kod profesora Radomira Reljića (pre njegovog odlaska u penziju), dok je na FLU diplomirao u klasi profesora Dragana Jovanovića, smer - prošireni mediji.

Tokom umetničke karijere imao je više od petnaest samostalnih izložbi, i to u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Lazarevacu, Sopotu i Kovnu. Njegovi eksperimentalni filmovi prikazani su na različitim festivalima, od Martovskog festivala do "Alternativa", ili festivala na Paliću. Izložba će biti otvorena do 14. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove