DODIRNI I PONESI UMETNOST: Beogradski ART salon u Galeriji "Nikola Radošević", do 14. januara (FOTO)

M.A.K.

27. 12. 2023. u 15:43

BEOGRADSKI ART salon, sa podnaslovom "Dodirni umetnost " koji će biti otvoren u Galeriji "Nikola Radošević", koji će biti otvoren do 14. januara, okupio je imena domaće i regionalne likovne scene različitih generacija, autorskih rukopisa i poetika.

ДОДИРНИ И ПОНЕСИ УМЕТНОСТ: Београдски АРТ салон у Галерији Никола Радошевић, до 14. јануара (ФОТО)

Mraz, Saša Moniljo, Foto promo

Ideja organizatora je bila da se na ovoj postavci predstave autore, koje su, u ovoj galeriji, u godinini na izmaku, imali svoje izložbe, kao i one koji će u narednoj godini tu samostalno izlagati.

- Iako raznorodne po formatima, tehnikama, likovnim izrazima, tematici i koloritu , odabrane slike,skulpture, instalacije, fotografije i crteži čine kompaktnu celinu i presek savremene umetničke scene u prestonici - ističe Maja Škaljac-Stanošević, istoričarka umetnosti. - Kredibilna imena i višestruko nagrađivani autori koji su svoje radove izlagali u najprestižnijim svetskim galerijama i muzejima, okupili su se na jednom mestu pružajući jedinstvenu priliku posetiocima da " dodirnu umetnost", da se dive kreativnim umetničkim ostvarenjima i da udahnu čarobnu energiju koju ova dela emituju. Postavke ovakvog tipa su dragocene za ljubitelje savremene umetnosti i kolekcionare . Na ovoj izložbi se pruža retka mogućnost da se odabere vrhunsko umetničko delo koje će krasiti nečiji dom ili poslovni prostor.

 
Drugi deo ovog projekta "Beogradsk ART bazar", čine umetnici koje je okupio moto "Ponesi umetnost ". Pred publikom će se naći njihova kreativna rešenja manjih formata ( sitna plastika, novogodišnji ukrasi, keramoskulpture, tekstil, nakit, digitalni printovi.. ). Prigodni unikatni predmeti iz oblasti primenjene i likovne umetnosti moći će i da se kupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!