ŠTA AKT SKRIVA, A ŠTA OTKRIVA: Nova postavka u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija"

M.A.K.

04. 12. 2023. u 17:54

MEĐUNARODNU izložba "Miniakt Vol.9". koja će biti održana u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija", od 6. do 10. decembra, čine radovi manjih formata, u različitim tehnikama - akvarel, ulje, grafika, fotografija. Njihov motiv je, međutim, isti - akt.

ШТА АКТ СКРИВА, А ШТА ОТКРИВА: Нова поставка у Уметничкој галерији Стара капетанија

Foto promo

Na postavci učestvuje 52 umetnika iz 18 zemalja sa četiri kontinenta ( Evrope, Azije, Severne Amerike i Južne Amerike), a organizator je Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti "Široka staza" ,čiji je osnivač Boško Đuričković.

Foto promo

Longia Viskocka, Poljska


- Predstavljeni umetnici su izraziti individualisti u likovnim opservacijama - ističe kustoskinja izložbe je Branka Milutinović, istoričarka umetnosti. - Kroz sliku, kao u središtu svog mikrokosmosa, označavaju introspektivnu predstavu sopstva i likovni eksperiment - osoben estetski događaj u procesu stvaranja. Radovi podstiču pitanja skrivanja, odnosno otkrivanja intimnog u odnosu na svačije/javno. Vizuelni narativi pokazuju težnju ka novom i drugačijem, iskrenom. Prisutne su takođe reminiscencije, aproprijacije i sinteze od prethodnog umetničkog nasleđa u odnosu na viđeno. Autori vođeni unutrašnjim osećajem, ispunjavaju prosotore slike emocijama: od radosti, melanholije, začuđenosti, zbunjenosti, topline, teskobe do ljubavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove