IZLOŽBA POZORIŠNIH PLAKATA: Radovi LJubislava Milunovića,slikara Ateljea 212, u zaječarskom Pozorišnom muzeju

V.V.S.

19. 10. 2023. u 11:41

IZLOŽBA unikatnih plakata Ljubislava Milunovića, slikara Ateljea 212, otvorena je u galeriji Pozorišnog muzeja u okviru " Dana Zorana Radmilovića" u Zaječaru.

ИЗЛОЖБА ПОЗОРИШНИХ ПЛАКАТА: Радови Љубислава Милуновића,сликара Атељеа 212, у зајечарском Позоришном музеју

foto "Dani Zorana Radmilovića"

Postavka obuhvata dvadeset pozorišnih plakata, a oni predstavljaju vizuelni sažetak razvitka pozorišnog plakata koji je evoluirao od parčeta papira obaveštajne prirode, preko svedočanstva o događaju koji promoviše, do autentičnog autorskog izraza. Postupak koji koristi Milunović (rukom oblikovana reč i slika) nastao je početkom 19.veka kada se javljaju prvi pozorišni plakati, što je je jedini način da se uspostavi dijalog i privuče gledalac. U savremenom kontekstu, takav postupak, pretvoren je u unikatno autorsko delo.

Ljubisav Milunović rođen je 1948 godine u Ljubavi, opština Kruševac. Fakulet likovnih umetnosti i postdiplomske studije završio je u Beogradu u klasi profesora Mladena Srbinovića. Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Njegova dela se nalaze u eminentnim privatnim domaćim i stranim kolekcijama. Do sada je imao 16 samostalnih i 36 grupnih izložbi. Učesnik je brojnih humanitarnih akcija i likovnih kolonija. Živi i radi u Beogradu.

Postavka unikatnih plakata Ljubisava Milunovića može se razgledati u zaječarskom pozorišnom muzeju do 24.oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima