ANA TASIĆ KREIRA 69. POZORJE: Imenovan novi selektor festivala posvećenog Jovanu Steriji Popoviću

J. S.

30. 08. 2023. u 18:29

UPRAVNI odbor Sterijinog pozorja u Novom Sadu imenovao je danas dr Anu Tasić, teatrologa i pozorišnog kritičara,za selektorku 69.izdanja ovog najuglednijeg festivala u regionu koji će biti održan od 26.maja do 3.juna naredne godine.

АНА ТАСИЋ  КРЕИРА  69. ПОЗОРЈЕ: Именован нови селектор фестивала посвећеног Јовану Стерији Попoвићу

Pozorje

Dr Tasić završila je osnovne studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2002. godine (Odsek za pozorišnu i radio produkciju),magistrirala je 2008. u oblasti teatrologije temom Tretman tela/telesnosti u novoj brutalističkoj drami i pozorištu, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu,a doktorsku disertaciju (Uticaj i upotreba elektronskih medija u postdramskom pozorištu) odbranila je 2012.u Bogradu.

Bila je selektorka brojnih pozorišnih festivala, nacionalnih i internacionalnih: kao i članica stručnih žirija i komisija u institucijama u Srbiji i inostranstvu.Dobitnica je Sterijine nagrade za pozorišnu kritiku (2015) i nagrade „Niko Garone“ za posebno angažovanje i posvećenost u oblasti kulture (2016).

Na mestu selektora Pozorja zameniće dr Milivoja Mlađenovića,teatrologa i publicistu koji je birao selekciju festivala u prethodne tri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!