STEFAN MITROV LJUBIŠA U STRIPU: Posle Kočića i Šantića, još jedan pisac u nesvakidašnjoj formi

V.V.S.

17. 07. 2023. u 15:21

U IZDANjU Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske izašla je knjiga "Stripovijetke Stefana Mitrova Ljubiše", a sličnim projektima biće obuhvaćeni i pisci šireg etničkog prostora.

СТЕФАН МИТРОВ ЉУБИША У СТРИПУ: После Кочића и Шантића, још један писац у несвакидашњој форми

foto Promo

Na ovaj način već je predstavljeno delo Petra Kočića i Alekse Šantića, a ideja izdavača je da se klasici srpske književnosti na što prijemčiviji način predstave mlađoj publici. Stefan Mitrov Ljubiša (1824—1878) bio je književnik, prevodilac, publicista, ali i istoriograf, politički lider Boke i Dalmacije i poslanik u Beču.

U novom izdanju su i dva kapitalna Matoševa dela, kao što su "Kanjoš Macedonović" i "Skočiđevojka". Za adaptaciju i crteže bili su zaduženi Milan Mladić i Predrag Ikonić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)