MLADI POZORIŠNI GLASOVI: Grčka predstava "Zbogom, Lindita" i mađarska "Rapevana mladost" na Bitefu

V.V.S.

13. 07. 2023. u 14:19

PREDSTAVE "Zbogom, Lindita" u produkciji Narodnog pozorišta Grčke i "Raspevana mladost" Kuće savremene umetnosti Trafo iz Budimpešte, najavljeni kao mladi pozorišni glasovi - dolaze na 57. BITEF koji će ove godine biti održan od 3. do 10. oktobra.

МЛАДИ ПОЗОРИШНИ ГЛАСОВИ: Грчка представа Збогом, Линдита и мађарска Рапевана младост на Битефу

foto: T.Cimos

- Mario Banuši višestruko je talentovani mladi glumac i reditelj (poreklom iz Albanije), koji živi i radi u Atini. U okviru glavnog programa beogradska publika moći će da pogleda njegovu drugu po redu predstavu "Zbogom, Lindita" - saopštili su organizatori.

Predstava, koja je na programu 5. oktobra na sceni "Mira Trailović" Ateljea 212, "inspirisana je istorijom Balkana i njegovim zagrobnim običajima i praksama, i na suptilan i upečatljiv način donosi duboko intimnu priču o suočavanju sa gubitkom voljene osobe".

"Raspevana mladost" imaće izvođenja u Bitef teatru 8. i 9. oktobra , a autorski tim mađarskog komada (Judit Berec, Bence Đerđ Palinkaš i Mate Sigeti) "na zanimljiv način preispituju izgradnju nacionalnog stadiona Puškaš arena u Mađarskoj.

Kako se navodi, ova opereta čiji je libreto sastavljen od izjava političara u javnom prostoru i medijima, svedoči o poslednjih sedamdeset godina turbulentne mađarske istorije i o tome koliko su umetnost i muzika istovremeno bile ključan faktor kako promovisanja ideologije vladajućih struktura, tako i pobune mladih".

Beogradski internacionalni teatarski festival, pod sloganom "Snago, ne pristaj da budeš nečija, održaće se uz učešće devet predstava iz Nemačke, Litvanije, Mađarske, Švedske, Grčke, Burkine Faso, Belgije i Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)