MAĐARSKI I MAKEDONSKI FILM: U okviru jubilarnog, 30. Festivala evropskog filma Palić

V.V.S.

10. 07. 2023. u 14:03

SELEKCIJE "Novi mađarski film" i "Severna Makedonija u fokusu", biće prikazane u okviru 30. Festivala evropskog filma Palić, koji se ove godine održava od 15. do 21. jula na Paliću i u Subotici.

МАЂАРСКИ И МАКЕДОНСКИ ФИЛМ: У оквиру јубиларног, 30. Фестивала европског филма Палић

foto promo

U selekciji "Novi mađarski film" biće predstavljeno šest ostvarenja iz ove zemlje: "Čiji sam ja pas?" Roberta Lakatoša, "Unuk" Krištofa Deaka, "Blokada" Adama Tošera, "Sporedni likovi - fragmenti" Arpada Sopsitsa, "Istočna rivijera" Danijela Tisekera i Balaža Levaija, i "Budi mi tata!" Gabora Rohonjija. Filmovi su na repertoaru od 16. do 21. jula, a kao i prethodnih godina, program se realizuje u saradnji sa Nacionalnim filmskim institutom Mađarske.

U selekciji "Severna Makedonija u fokusu" na programu će biti šest filmova: "Čisto ljudski" Igora Ivanova, "Najnesrećniji čovek na svetu" Teone Strugar Mitevske, "Iscelitelj" Gjorčeta Stavreskog, "Mimi" Darijana Pejovskog, "Snežana na kraju mora umreti" Kristijana Risteskog, i "Sestre" Dine Dume. I ovi filmovi su u istom terminu (od 16. do 21. jula), a program se realizuje u saradnji sa Agencijom za film Severne Makedonije.

Festival evropskog filma Palić podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Grad Subotica, Evropska unija kroz program Kreativna evropa MEDIA, kao i mnogobrojni partneri i medijski partneri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!