"POETESA" OTVARA FESTIVAL: Jubilarni Novi tvrđava teatar počinje 25. avgusta

V.V.S.

05. 07. 2023. u 14:31

DESETI, jubilarni festival "Novi tvrđava teatar" održaće se od 25. do 30.avgusta u Vili Stanković u Čortanovcima,a otvoriće ga predstava "Poetesa" (po tekstu i u režiji Vide Ognjenović) u korpodukciji festivala sa Srpskim narodnim pozorištem.

ПОЕТЕСА ОТВАРА ФЕСТИВАЛ: Јубиларни Нови тврђава театар почиње 25. августа

foto S. Doroški

Ovogodišnja fešta odvijaće se pod sloganom "Čovek je takođe priroda", a na repertoaru festivala pod vedrim nebom naći će se značajne predstave sa domaćeg prostora i regiona.

- Novi tvrđava teatar ima skraćenicu "NTT", pa se može čitati i kao "Novi trinitro-toluol" - eksploziv. To znači: jednom godišnje u Čortanovcima "eksplodira" umetnost i teatar - ističe član Saveta Vladimir Vava Horovic. - Pozorišna istorija sveta traje u svim društvima i društvenim uređenjima. Biblija kaže "sve ispitujte, a što je dobro, zadržite",a deset godina života Novog tvrđava teatra dokazuje da je dobro i zadržano.Citiramo Konfučija ("Neka cveta 100 cvetova, 100 škola mišljenja"), citiramo Mao Ce Cedunga ("Neka cveta 1000 cvetova").I onda, u poslednjem trenutku, dođe istinski vođa festivala prof. Vida Ognjenović i doda još prestava i tako zasadi još cvetova.

Sledeći cvet u festivalskom buketu biće "Kabare Jugoslovenske" Narodnog pozorišta Subotica (autorski projekat Ivana Lea Lema), potom je na repertoaru "Razvojni put Bore Šnajdera" Ace Popovića u režiji Egona Savina i izvođenju JDP, "Što na podu spavaš" postavio je na scenu Kokan Mladenović (koprodukcija SNP, pozorišta Gavela i NP Sarajevo), a predstava "Frankamente" (autorski je projekat glumice i rediteljkePetre Blašković), u produkciji INK - Gradskog kazališta Pula.

U čast nagrašđenih biće izvedno "Neodustajanje" Marije Medenice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove