ČAČAK PRVA NACIONALNA PRESTONICA KULTURE: U gradu na Moravi spektakl sa više od 100 izvođača, umetnika, pevača, glumaca... (VIDEO)

V. ILIĆ

21. 03. 2023. u 20:42

OD večeras je Čačak i zvanično Prva nacionalna prestonica kulture.

ЧАЧАК ПРВА НАЦИОНАЛНА ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ: У граду на Морави спектакл са више од 100 извођача, уметника, певача, глумаца... (ВИДЕО)

V. Ilić

Svečano otvaranje počelo je multimedijaln-dramskim i muzičkim spektaklom "Sve boje slobode", na kome je učestvovalo više od 100 izvođača, umetnika, pevača, glumaca..., među kojima su Braća Teofilovići, Bilja Krstić, Marija Nešić, Luka Ivanović, Nenad Marić, hor Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković", Vanja Milačić, Bojan Krivokapić...

Tokom čitave godine u sklopu manifestacije nazvane "Čačanska rodna" biće sprovedeno više od 100 umetničkih programa, gde će učešće uzeti čak 4.730 aktera, od čega njih 560 iz inostranstva.

- Čačak će ovu značajnu titulu poneti upravo u godini kada se obeležava 150 godina od rođenja naše velike slikarke Nadežde Petrović i 60 godina postojanja manifestacije "Disovo proleće"  što će prigodno biti obeleženo u okviru Prestonice kulture Srbije. Planirani programi privući će veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva i doprineće stvaranju nove publike u ovom gradu - rekla je na svečanom otvaranju ministarka Maja Gojković.

U sredu veče u okviru ove manifestacije na trgu u Čačku biće održan koncert Riblje čorbe, čiji je frontmen upravo rođeni Čačanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)