OD ZAGRLJAJA DO SEKSA: Izložba "Erotika" Ive Prilinčević u Galeriji Doma omladine u Kragujevcu

M.A.K.

21. 03. 2023. u 17:28

AKVARELI i radovi nastali kombinovanom tehnikom na papiru naći će se na postavci "Erotika" Ive Prilinčević, koja će 27.marta u 20 časova, biti otvorena u Galeriji Doma omladine u Kragujevcu ( Branka Radičevića 1).

ОД ЗАГРЉАЈА ДО СЕКСА: Изложба Еротика Иве Прилинчевић у Галерији Дома омладине у Крагујевцу

Foto promo

Među radovima malog formata (20 puta 30 centimetara) su crteži i akvareli, ali su zastupljene i slike ( ulja na platnu).  Temu erotike Prlinčevićeva proživljeno predstavlja gledaocu, provocirajući ga, kako piše u najavi, na najhumaniji mogući način, zapravo dajući mu ono što mu uvek i za svagda pripada:

- Kao oličenje istinske erotike u prvi plan izbija zagrljaj. U tom zagrljaju, zahvaljujuci slikarskom umeću autorke, dvoje uvek iznova postaju jedno, a seksu se, paradoksalno, daje dimenzija nevinosti. Duboka erotska ljubav muškarca i žene je praiskonska, egzistencijalna, i večita, dokle god oni postoje kao mogući parovi. 
Autorkini uzori sežu do minulih civilizacija, od indijske do antičke Grčka, kod kojih je erotika imala svoje mesto u sferi sakralnog i istančanog:
- Tako je Iva Prlinčević povratkom na drevno i izvorno dala erotici novi život, a možda na taj put izvela i buduće stvaraoce - zaključuje se u tekstu organizatora postavke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024