OD OBKLIKA DO SMISLA: Skulpture Marka Vučkovića u izložbenom prostor KvArt BW

M.A.K.

21. 03. 2023. u 17:21

IZLOŽBA skulptura "Oblik, misao, smisao" Marka Vučkovića, bieć otvorena 24. marta u 19 časova u izložbenom prostor KvArt BW.

ОД ОБКЛИКА ДО СМИСЛА: Скулптуре Марка Вучковића у изложбеном простор КвАрт BW

Foto promo

To je četvrta samostalna izložbi izložba ovog autora, a na njoj će se naćii reljefi, izrađeni u različitim materijalima i tehnikama. Većina dela biće premijerno prikazana, a rezultat su umetnikovog istraživanja forme i simbolike.

- Svakaskulptura predstavlja unutrašnju transformaciju, životnu promenu i, ne samolična, iskustva koja sam pretočio u oblik. Simbolika ritma, dominantna u svimradovima, je predstava tokova i kretanja života: ponavljanje jednog elementa u pojedinačnim skulpturama, tretiranog kao likovni motiv, simbolizuje ponavljanje iskustva i događaja u životu jedne osobe - sa usponima i padovima, a opet i sastalnim kretanjem napred - ističe autor, rođen u Kruševcu 1992, koji je diplomiraona Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Vučković je realizovao dve mermerne skulpture velikog formata u Srpskom poslovnom klubu "Privrednik" u Beogradu.Zaposlen je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjeno vajarstvo, u statusu saradnika na predmetu vajanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)