DESETO MEĐUNARODNO BIJENALE UMETNIČKOG DEČJEG IZRAZA: "Otključano nebo!" u Pančevu

M. N. M.

23. 02. 2023. u 16:29

JUBILARNO deseto Međunarodno bijenale umetničkog dečijeg izraza održaće se od 15. maja do 15. juna pod sloganom "Otključano nebo!" u Pančevu, u organizaciji tamošnjeg Kulturnog centra. Tokom mesec dana, najmlađa publika moći će da učestvuje u više od stotinu različitih kulturnih i ekoloških događaja, organizovanih u više gradskih i javnih prostora.

ДЕСЕТО МЕЂУНАРОДНО БИЈЕНАЛЕ УМЕТНИЧКОГ ДЕЧЈЕГ ИЗРАЗА: Откључано небо! у Панчеву

BUDI

Povodom jubilarnog festivalskog izdanja raspisan je konkurs za obrazovne i kulturne ustanove i decu do 15 godina, sa pozivom da pošalju svoje radove najkasnije do 20. aprila 2023. godine na Konkurs sa temom "Otključano nebo!".

Glavna nagrada konkursa je "Munjeviti Krinfolion", Gran-pri festivala koji autoru najboljeg rada omogućuje put u Diznilend sa pratiocem.

Takmišnjenje se održava u kategorijama: Budi PRINT, Budi ORIGINAL, Budi SELFI, Budi SLIKAR, Budi BAJKA, Budi DžUBOKS, Budi MODA i Budi FILM. Svi konkursi su otvoreni do 20. aprila 2023. godine.

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 10. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza i prezentovani na vebsajtu www.kulturnicentarpanceva.rs, kao i u okviru zvaničnog programa 10. BUDI.

Jedan od osnovnih BUDI ciljeva jeste povezivanje dece različitih kultura sveta, a u tome su pomogle zemlje gosti-domaćini festivala. Do sad su se u ovoj ulozi pojavile Kuba, Mađarska, Japan, Švedska, SAD, Velika Britanija, Danska, Izrael i Italija, a ove godine gost-domaćin je Nemačka.

Međunarodno bijenale umetničkog dečijeg izraza - BUDI podržavaju Grad Pančevo, Ministarstvo kulture Republike Srbije, ambasade i inostrani kulturni centri u Srbiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama