O TEMELJIMA STVARANJA MODERNE GRČKE DRŽAVE: Predstavljanje knjige ambasadora Srbije u Grčkoj Dušana Spasojevića

G. N.

21. 12. 2021. u 18:00

PREDSTAVLjANjE knjige ambasadora Srbije u Grčkoj Dušana Spasojevića "Grčka: Rat za nezavisnost, stvaranje države i preporod nacije", biće održano narednog ponedeljka od 19 sati u Galeriji '73. O knjizi će govoriti prof. dr Aleksandar Rastović, direktor Istorijskog instituta Beograd, prof. dr Nebojša Vladisavljević sa Fakultet političkih nauka i dr Bojan Dimitrijević, zamenik direktora Instituta za savremenu istoriju i autor.

О ТЕМЕЉИМА СТВАРАЊА МОДЕРНЕ ГРЧКЕ ДРЖАВЕ: Представљање књиге амбасадора Србије у Грчкој Душана Спасојевића

Privatna arhiva

"Grčka: rat za nezavisnost, stvaranje države i preporod nacije", srpskog ambasadora u Atini Dušana Spasojevića, je prva knjiga na srpskom jeziku koje se bavi temom današnje Grčke, temeljima na kojima je uspostavljena moderna grčka država i stvoren nacionalni identitet savremenih Grka.

Reč je o posebnom izdanju u zajedničkom poduhvatu izdavačke kuće Čigoja štampa, Instituta za noviju istoriju, Instituta za evropske studije i Fondacije Šaper.

Od 2019. godine Gradska opština Čukarica je bratska opština sa glavnim gradom najvećeg grčkog ostrva Krit, Iraklionom, a inicijativu i podršku u ostvarivanju saradnje kroz bratimljenje pružio je upravo ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima