U PRVOM PLANU ČOVEKOLJUBLJE: Napeti triler "Tunel", od 6. aprila, na RTS 1

J. BANjANIN

06. 04. 2024. u 05:00

NAKON premijernog emitovanja ove zime na Superstar TV, serija "Tunel" stiže na RTS 1 od 6. aprila, vikendom, u 20.05. Ovo je socijalna drama koliko i policijski triler, a govori o ljudskim sudbinama.

У ПРВОМ ПЛАНУ ЧОВЕКОЉУБЉЕ: Напети трилер Тунел, од 6. априла, на РТС 1

Foto Zillion film

O krhkosti ljudske psihe i važnosti života. Ona ispituje da li je život zaista dar, da li neko odozgo brine o nama, da li u ovom životu ima pravde i da li mi kreiramo sistem ili on nas. I ne daje jednostavne odgovore.

Kroz 12 epizoda videćemo jedanaest različitih slučajeva koje rešava specijalni pregovarački tim MUP Srbije. Inače, serija "Tunel", u režiji Petra Ristovskog i Dejana Zečevića, po scenariju Vladimira Ćosića, nastala u produkciji kuća "Zillion film" i "Telekom Srbija", zasnovana je na policijskim izveštajima, novinskim reportažama i iskazima policajaca, a inspirisana je stvarnim ličnostima, kriznim i talačkim situacijama koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina.

- Ovu seriju ne bi trebalo definisati kao kriminalističku, jer razni počinioci nisu kriminalci, već obični ljudi koje je muka naterala da dođu u ekstremnu situaciju. Razgovore za istraživanje vodili smo sa pravim pregovoračima specijalnog tima u MUP i tu sam odmah video ogroman dramski potencijal. Sa počiniocima nismo imali prilike da pričamo, oni su svakako stvarni u seriji, ali njihove karaktere smo malo drugačije predstavili. Samo život može da stvori najbolji scenario, bolje nego bilo koji scenarista - kaže Petar Ristovski.

Foto Zillion film

Lazar Ristovski

Priča nas uvodi u rad i privatne živote grupe za pregovore koja uvek ima pred sobom novog počinioca kome pokušava da pomogne i reši zločine i pre nego što se dese. Članovi tima nalaze se često na svojevoljno izabranoj granici između života i smrti, a zaslužni su za spasavanje više od dve stotine života, sa stoprocentnom uspešnošću. Ipak, ekipa je u stalnoj opasnosti od gašenja pod objašnjenjem da mnogo košta, a možda nikada ne bude upotrebljena.

- Ovo nije klasična jurnjava policajca za kriminalcima, već su u pitanju pregovarači i počinioci, što pruža drugačije viđenje, posebnu strukturu, psihološku dimenziju i stavlja u prvi plan nešto što smo svi izgubili, a to je - čovekoljublje. Sada je vreme da ga vratimo - ističe Minja Peković, koja igra glavnu žensku ulogu Nevene Gavran, koordinatora pregovaračkog tima u kriznim situacijama.

Uz nju glavne uloge tumače Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Miloš Đorđević i Tamara Šustić, dok se u epizodnim rolama pojavljuju Lazar Ristovski, Feđa Štukan, Aleksandar Đurica, Sergej Trifunović, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović, Mirko Vlahović, Jelena Đokić, Miloš Timotijević, Milica Gojković, Sara Simović, Branislav Lečić, Dragan Petrović Pele, Nebojša Dugalić, Radmila Živković, Jovo Maksić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...