ČETVRTINA STANOVNIKA NAŠE PLANETE ZNA KO JE ONA: Glumica Natali Keli o seriji "Pekar i lepotica"

NIKOLA DRAŽOVIĆ

10. 05. 2023. u 09:00

UPRKOS tome što karijeru na velikom platnu i televiziji gradi već skoro dve decenije, i što je postigla zapažene role u filmu "Paklene ulice", trileru "Telo kao dokaz", "Vampirskim dnevnicima", ali i kao latino verzija Kristl u rimejku kultne "Dinastije", koji je na Netfliksu oborio sve rekorde, američku glumicu Natali Keli svi pamte po ulozi u spotu devetostrukog dobitka nagrade Gremi, Bruna Marsa, za pesmu "Just the way you are".

ЧЕТВРТИНА СТАНОВНИКА НАШЕ ПЛАНЕТЕ ЗНА КО ЈЕ ОНА: Глумица Натали Кели о серији Пекар и лепотица

Foto Foks

Originalni klip na muzičkoj striming platformi Jutjub pregledalo je više od dve milijarde ljudi, dakle četvrtina stanovnika naše planete, a većina njih i danas ne zna da je devojka popularnog havajskog pevača upravo Natali Keli. Ipak, Natali je put do Holivuda iz rodne Lime, glavnog grada Perua, vodio neobičnim zaobilaznicama. Iako bi se očekivalo da će do zlatnog grada filma i televizije, Los Anđelesa, iz Perua stići preko Meksika, Kelijevu su svetla reflektora pronašla na drugom kraju sveta - u Australiji. Posle osnovne škole Natali se sa roditeljima preselila u Sidnej, gde je završila srednju školu i glumačku akademiju, a prvi korak ka svetskoj slavi napravila je u trećem nastavku kultne akcije "Paklene ulice". Posle toga usledio je spot sa Brunom Marsom, zatim čak 10 epizoda serije "Telo kao dokaz", jedna sezona "Vampirskih dnevnika" (krunisana ljubavnom vezom sa jednim od glavnih glumaca serijala Zakom Rourigom), a trenutno je na kanalu Foks lajf gledamo u romantičnoj komediji "Pekar i lepotica" (radnim danima, od 21.00).

U ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" lepa latino zvezda otkriva nam da li put do muškog srca zaista vodi preko stomaka, ali i koji su pravi razlozi zbog kojih je napustila "Dinastiju" (četvrta sezona, na Foks lajf).

- Ulogu u "Dinastiji" dobila sam na osnovu mog angažmana u seriji "Vampirski dnevnici" koju potpisuje ista produkcijska kuća. Kada sam čula naslov "Dinastija", prihvatila sam ulogu bez čitanja scenarija. Pogotovo kada sam saznala da ću tumačiti legendarnu Kristl.

Međutim, sa ove distance, shvatam da je to bio pomalo nepromišljen i neiskusan potez sa moje strane. Iako sam radila na "Vampirskim dnevnicima", sada znam da nisam bila spremna za TV industriju koju simboliše "Dinastija". Iako je ovo bio rimejk one kultne sapunice iz osamdesetih prošlog veka, po ozbiljnosti projekta nova "Dinastija" nije nimalo zaostajala za originalom - priznaje lepa latina, dodajući da je uskoro postala svesna da ne može da izdrži tempo koji se od nje očekivao i da je to bio glavni razlog zbog kog je napustila ovu najpoznatiju TV sapunicu.

- Elizabet Gil je sa svojom Felon sve bacila u senku. Čak i Aleksis. Za razliku od mene, pronašla se u ovoj seriji, a kada shvatite da ne možete da ostvarite ono što se od vas očekuje, smatram da je odgovorno povući se i prepustiti poziciju nekome ko to može - iskrena je glumica.

Foto Foks

Ubrzo posle ove uloge, usledio je poziv za "Pekara i lepoticu". Šta je presudilo da prihvatite ulogu Noe Hamilton?

- Iskreno, pokajala sam se nakon odluke da napustim "Dinastiju". Shvatila sam da mi treba više hrabrosti u suočavanju sa velikim izazovima, i zbog toga sam odlučila da ne ponovim grešku. Kada mi je ponuđena uloga u "Pekaru i lepotici", obećala sam sebi da neću dozvoliti još jednu grešku. U seriji glumim manekenku koju sudbina na neočekivan način povezuje sa poslastičarem Danijelom. Oni su iz potpuno suprotnih svetova, ali se igrom slučaja upuštaju u romansu. Kada sam pročitala scenario, pomislila sam: "O ne, još jedna melodrama". Međutim, rešila sam da ovog puta ne bežim od sebe, već da se upustim u detaljno istraživanje duše. Bio je rudarski posao pronaći sebe u tom svetu od kog sam toliko strahovala, a za koji se ispostavilo da je upravo ono u čemu se pronalazim i što volim da radim. Priznajem, kao Kristl nisam uspela da umetnički dovoljno uronim u njen lik i to je moja profesionalna greška. Osećala sam se ograničeno i "zaglavljeno" u Kristl. Ali da nisam omanula sa njom, ne bih do kraja "otključala" svoj talenat.

Po čemu se razlikuju "Pekar i lepotica" u odnosu na slične romanse?

- Volim ovu seriju jer se bavi sporednim likovima. Danijel i Noa jesu ti koji pokreću priču, ali je sjajno to što i svaki od sporednih likova ima svoj život koji se odvija uporedo sa glavnim tokom radnje. Ono što većina gledalaca ne zna jeste činjenica da su "Pekar i lepotica" bazirani na originalnoj izraelskoj seriji. Čini mi se da je u svetu televizije došlo do "zamora" sadržaja. Previše je neoriginalnih priča, serije sve više nude jedno isto. Mahom zbog toga što producenti u potrazi za temama ne izlaze van okvira poznatog. Manje strane produkcije izvor su tema za Holivud koje na male ekrane mogu da donesu pravu egzotiku. Smatram da je ova serija uspela baš zahvaljujući tome.

Koliko se Kristl razlikuje od Noe koju tumačite u "Pekaru i lepotici"?

- I jednoj i drugoj su luksuz i glamurozne haljine "u krvi". Ipak, reč je o potpuno različitim junakinjama i serijama. Dopada mi se to što Nou razotkrovamo kroz seriju, sloj po sloj. Na početku ona je obavijena enigmom i misterijom, baš kao i svaka slavna ličnost, jer je to ono što moć i uticaj čine od slavnih ljudi. Na neki način ih pretvaraju u živa božanstva. Međutim, "Pekar i lepotica" bave se onim što je ispod maske. Serija se pita ko se krije iza te slike koju obožavaju milioni. Kako se slojevi skidaju ispod kulise supermodela vidimo veoma pametnu poslovnu ženu koja boluje od najvećeg straha većine devojaka - da nikada neće pronaći pravu ljubav i da će ostati same. Ispostavilo se da je samo tražila na pogrešnim mestima.

Ljubav između princa i Pepeljuge, ili u ovom slučaju princeze i sirotana tema je gotovo svake bajke uz koju smo odrasli. Posle vašeg iskustva sa ovom serijom, šta mislite, da li je ona moguća?

- Odgovor bih potražila u nečem o čemu često razgovaram sa prijateljicama. Naime, one veruju da je glavni razlog što mnoge žene ne nalaze tu pravu ljubav upravo to što im je teško da romansu zadrže kao prioritet u potrazi za onim pravim. Žene su u osvajanju muškarca prezauzete detaljima koje one smatraju važnim za njihovu zajedničku budućnost.

To mi često više izgleda kao da osvajaju svet nego što traže nekoga koga bi volele. Kada je ljubav postala berza? Razmišljamo o njegovoj plati, poreklu, profesiji, stambenom pitanju i planiranju budućnosti četiri decenije unapred. U redu je biti promišljen, ali ako se zaljubljujemo iz interesa, zašto onda kukamo na ljubav? Dobile smo upravo ono što smo i tražile. Verujem u ljubav iz bajki, ako je to ono što će vas učiniti srećnim. Ipak, moram se složiti sa muškarcima. Najveći problem žena je što one stvarno ne znaju šta žele.

Foto Foks

Jeste li se prepoznali u tom delu ličnosti vaše junakinje?

- Verujem da se svaka devojka prepoznala u ovoj priči. To je uvek tako. Suprotnosti se privlače. Ljudi i ne primećuju da živimo po policama. Ako nas život ne spoji sa nekim sa kim nikada ne bismo imali kontakt u normalnim uslovima, ostajemo uskraćeni za čitav jedan svet koji nam ta osoba otkriva. Noe je ljubav pronašla tamo gde ju je najmanje očekivala, kao što ni Danijel nije sanjao da će se zaljubiti u supermodela. Međutim, činjenica da može da je nasmeje i da učini da ona uživa u njegovom društvu kao bilo koja obična devojka meni je predivna. Na kraju dana, verujem da sve tražimo samo to. Malo smeha uz nekoga sa kim nam je srce na mestu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili