HOGVORTS U TV SERIJI: Nova adaptacija knjiga o Hariju Poteru

M. M.

30. 04. 2023. u 08:05

PISMO iz Hogvortsa, najpoznatije fiktivne škole za čarobnjake, obožavaocima širom sveta ovoga puta stiglo je u elektronskom formatu, a poslao ga je HBO Maks putem društvene mreže Tviter objavom o novoj ekranizaciji najprepoznatljivije priče o magiji, Hariju Poteru.

ХОГВОРТС У ТВ СЕРИЈИ: Нова адаптација књига о Харију Потеру

Foto Promo

Televizijsko-produkcijska kuća Vorner Bros, u čijem je vlasništvu HBO Maks mreža, odlučila je da napravi seriju po knjigama najomiljenije dečije spisateljice J. K. Rouling.

Pored knjiga od kojih je svaka bila bestseler, u periodu od 2001. do 2011. imali smo priliku da uživamo u osam filmova o Hariju Poteru, koji su zaradili više od 7,7 milijardi dolara na svetskim blagajnama.

Kako poručuju iz Vorner Brosa, svaka sezona serije biće zasnovana na po jednoj od knjiga, pa predviđaju da će realizacija čitavog projekta zahtevati decenijski rad. Za sada nisu poznata imena glumaca koji će tumačii svoje prethodnike iz filmske sage, ali je najavljeno da će izvršna producentkinja biti sama autorka priča o Pariju Poteru, J. K. Rouling, koja će sarađivati sa Nilom Blerom, sa kojim je već radila na "Fantastičnim zverima" i Rut Kenli-Lets.

Knjige i filmovi o Hariju Poteru su od samog objavljivalja prožele svaki kutak dečijih, ali i odraslih života, pa su maratoni filmova postali nezaobilazni za praznike, maskenbali nisu prolazili bez magičnih štapića i Grifindor uniformi, a Kvidič (magični sport) je postao pravi sport. Zato je Hari Poter univerzum svojevrsni kulturološki fenomen i trajna ljubav i žeđ prema tom imaginarnom svetu, a serija će nam, kako poručuju iz produkcije, otkriti Hogvorts na potpuno novi način.

Foto Promo

Spisateljica J. K. Rouling naglašava da joj je posvećenost produkcijske kuće Varner Bros u očuvanju integriteta knjiga jako važna i da se raduje što će biti deo nove adaptacije koja će omogućiti određeni stepen dubine i detalja koji mogu da pruže samo dugačke televizijske serije. Da su pustolovine "dečaka koji je preživeo" nepresušan izvor inspiracije svedoče i knjige i filmovi koji su došli nakon originalnih dela - filmska trilogija "Fantastične zveri", takođe i pozorišni komad "Hari Poter i ukleto dete".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije