JAKA ŽENA NA MUŠKOM TERENU: Serija "Nemirni", reditelja Darka Nikolića, od 6. maja, na Superstar TV

J. BANjANIN

28. 04. 2023. u 17:00

DECENIJAMA staro ubistvo, otmica divnog mladog patologa, smrt sina ozbiljnog kriminalca i jedna opasna žena, koja na čudan način povezuje sve ove priče, delovi su serije "Nemirni", u režiji Darka Nikolića.

ЈАКА ЖЕНА  НА МУШКОМ ТЕРЕНУ: Серија Немирни, редитеља Дарка Николића, од 6. маја, на Суперстар ТВ

Foto Dragan Đorđević/ From no Connection

Novi krimi-triler pratićemo od 6. maja, vikendom, u 21.00, na Superstar TV. Serija je nastala po motivima knjige Marka Popovića "Jedan pogrešan korak", u produkciji "Telekoma Srbije" i kuće From No Connection, dok scenario potpisuje Danica Nikolić.

- U 12 epizoda upoznaćete veliki broj likova čiji se životi menjaju tokom deset dana.

Imamo nekoliko slučajeva koji se prepliću i povezuju sve naše junake, a saznaćete i šta njihove živote čini nemirnim. Serija je i krimi-triler i drama i misterija, a zapravo je sve koncipirano kao mozgalica, slagalica koju slažemo i na kraju dobijamo odgovore na sva pitanja - kaže producentkinja Dragana Jovančević.

Vaja Dujović, Foto Dragan Đorđević/ From no Connection

Posle velikog uspeha filma i serije "Jedini izlaz", reditelj Darko Nikolić ponovo u fokus postavlja jake žene, koje svojim potezima unose u zaplet dobro ili zlo, noć ili dan, mir ili nemir...

- "Jedini izlaz" je bio psihološki triler koji je pratio stanje jedne žene. Možda će sada biti sličnosti u načinu snimanja ili u estetici koja mi je bliska, ali u priči ne. U "Nemirnima" je sve uzbudljivo, jer su čak i dijalozi napeti. Ovo nije samo krimić, već je i drama zato što postoji širok dijapazon odnosa likova, ima i porodičnih, od kojih su neki teški. Ima, naravno, akcionih scena jer snimali smo puškaranja i jurnjave kolima - objašnjava reditelj Darko Nikolić.

U središtu "Nemirnih" je policijska inspektorka Mirna Paligorić, koju igra Nikolina Friganović Jelisavac.

- Prihvatila sam ulogu jer je sjajno napisana, vrlo slojevita i nije klasični lik inspektora, ne upada u stereotipe. Njena intimna porodična priča ide paralelno sa profesionalnim poslom i bilo mi je važno da vidim kako ženski likovi mogu da funkcionišu u i dalje dominantnom muškom svetu - kaže Friganovićeva.

Iako će imati brojne akcione scene, glumica iz Banjaluke primećuje da će "intimne, porodične biti i zahtevnije", kao i da je junakinja koju tumači "vrlo jaka i krhka, hrabra i slaba u isto vreme".

Miloš Vlalukin, Foto Dragan Đorđević/ From no Connection

Priča počinje kada na jednom beogradskom gradilištu radnici iskopaju posmrtne ostatke za koje se ispostavlja da pripadaju davno ubijenom doktoru-stažisti Mladenu Voinoviću. Glavni osumnjičeni za ubistvo je Vukašin Banović, Mladenov mentor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je nestao čim je otkriven leš. Policija kreće u potragu za Vukašinom, a tokom istrage inspektorka Mirna, progonjena sopstvenim nemirom, igrom slučaja razotkriva vezu države, tajne službe i kriminala. "Sistem spojenih sudova" dovodi do neočekivanih obrta, tako da ono što je na površini dobija potpuno drugačiji izgled kada se izmakne jedna kockica, što sve aktere priče ostavlja nemirnim.

Jedini koji veruju u Vukašinovu nevinost i pokušavaju da dokažu da nije kriv za ubistvo, iako svi tvrde da ga je počinio, su njegov brat, kog igra Gordan Kičić, i supruga, koju tumači Ana Mandić.

- Posebno mi je bilo interesantno što je ovo za mene drugačija uloga od svega što sam do sada igrao. Ovo je prava dramska rola, tumačim junaka kome je otet brat i taj događaj otkriva mnogo stvari iz prošlosti. Mislim da će se publika pitati kako će se svi od naših likova uklopiti i povezati u te nemirne junake. Bilo mi je veoma uzbudljivo na snimanju, posebno u sceni potere kolima, jer je moj lik profesionalni vozač, tako da sam ja sam izvodio kaskaderske delove - otkriva Gordan Kičić.

Ana Mandić i Gordan Kičić, Foto Dragan Đorđević/ From no Connection

Mozaik likova koji se sudaraju u ovoj višeslojnoj televizijskoj avanturi dočarali su brojni glumci. U ogromnoj ekipi su i Strahinja Blažić, Anica Dobra, Boris Pingović, Jelena Stupljanin, Aleksandra Janković, Nebojša Dugalić, Ljubomir Bandović, Gorica Popović, Marko Ivanović, Izudin Bajrović, Dejan Aćimović, Radoslav Rale Milenković, Slobodan Boda Ninković, Milena Predić, Vaja Dujović, Denis Murić, Marinko Prga, Maja Lukić, Igor Benčina, Janko Popović Volarić, Marko Gvero, Vanja Ejdus, Ivan Đorđević Džudi, Vukašin Jovanović, Nebojša Ubiparić, Milan Čučilović...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)