MORENA BAKARIN O MEĐUNARODNOJ TRGOVKINJI DROGOM, ELENI FEDOROVOJ, U SERIJI "ZAVRŠNA IGRA" NA FOKSU: Volela bih da budem Bond devojka

Novosti online

20. 11. 2022. u 12:20

NOVA i gotovo sasvim nepoznata avantura za glumicu Morenu Bakarin, bila je prihvatanje uloge Elene Fedorove - međunarodne trgovkinje drogom, koja čak i u zatvoru uspeva da organizuje i koordinira pljačke banaka.

МОРЕНА БАКАРИН О МЕЂУНАРОДНОЈ ТРГОВКИЊИ ДРОГОМ, ЕЛЕНИ ФЕДОРОВОЈ, У СЕРИЈИ ЗАВРШНА ИГРА НА ФОКСУ: Волела бих да будем Бонд девојка

Foto: IMDB

Upravo je u ovoj roli gledamo utorkom u 22.00, na kanalu Foks, u seriji "Završna igra", a u ekskluzivnom intervjuu za TV Novosti, ova šarmantna dama, između ostalog, otkriva da je Elenin lik možda najsloženiji i najizazovniji kojeg je ikada igrala i da čvrsto "drži" gledaoce uz ekran.

- Toliko je preokreta u seriji da gledaocima sigurno nijednog momenta nije dosadno. I nas glumce je umela da iznenadi i nekoliko puta po epizodi. Morate da se uključite, da obratite pažnju na ono što se događa, jer to nije serija "bez mozga" - kroz smeh objašnjava Bakarinova.

Sve se, zapravo, vrti oko dve žene?

- I to ne bilo kakve dve žene. One su jake, ne uklapaju se u stereotipe i, iznad svega, veoma dobro rade svoje poslove. Postoji zaista jaka emocionalna veza između njih i tih poslova koje "dobro rade", iako su na potpuno suprotnim stranama. Bez obzira na to što je jedna briljantni kriminalac, a druga FBI agent, nije sve prikazano tako crno-belo. I što je meni najuzbudljivije, malo toga je gledaocima očigledno. Mislim da će pratiti Elenu gde god bude želela da ih odvede.

Foto: Foks

Elena Fedorova je, rekli ste, vama predstavljala veoma složen i izazovan glumački poduhvat?

- Da, postavljala sam mnogo pitanja kada sam dobila ulogu. Htela sam da znam kakav je plan, jer sam imala veoma malo detalja o čitavoj slici. A htela sam odmah da složim kockice. Međutim, znala sam da postoji sjajan plan, da je scenario odličan i da je Elena, tako kompleksna i blistavog uma, baš lik koji moram da odigram. Ono što je sjajno u čitavoj seriji je činjenica da taman kada pomislite da znate šta će se sledeće dogoditi, Elena vam izmakne tle pod nogama. I to ne radi na tipičan način, što je fantastično, jer žena nema mnogo u tako jakim ulogama na televiziji. A u ovom slučaju, jedna dama je pisala i scenario, tako da sam zaista srećna, jer je svaki sloj mog lika, a ima ih veoma mnogo, odlično razrađen i obrađen, čineći Elenu još zabavnijom za igru.

Ona je pametna i samouverena, ali i lukava, proračunata i iznenađujuće strastvena. Može biti mnogo toga odjednom i nikada se neće zadovoljiti kutijom u koju neko pokušava da je stavi. U zatvoru je u efektnoj plavoj haljini...

- ... U koju sam se odmah zaljubila (smeh). Da, prve dve epizode ona provodi u toaleti koja definitivno ne ide uz zatvor u kojem se nalazi. Haljina svedoči o radu koji se odvija iza kulisa kada je Elena posvećena ulozi koju igra. Osim toga, postoje i vizuelni razlozi zbog kojih je Fedorova u jarko plavoj boji, u kontrastu sa sivim zatvorskim zidovima. Mnogo je zanimljiva i mislim da će gledaoci da je prate kuda god da ih povede.

Imate sjajnu karijeru. Gledali smo vas u serijama "Gotam", "Dedpul","Domovina"... Šta biste rekli da je vodilo vas i vaše odluke koje ste donosili tokom dosadašnjeg odabira uloga?

- Pokušavam uvek da pratim svoje srce, a kako imam decu i porodicu, mnogo toga se odnosi i na vreme odsustva tokom snimanja, kako ne bih mnogo toga propuštala u odrastanju moje dece. Ali, uvek su snimanja zanimljiva putovanja, plime i oseke, a kako sazrevate, menjaju vam se i interesovanja. Do sada sam, čini mi se, imala mnogo sreće.

Koji je najvažniji savet koji ste dobili, a koji vam je pomogao da se krećete svojim putem?

- Radila sam sa neverovatnim glumcima kao što su Sigurni Viver, Meril Strip, Filip Simor Hofman, i uvek sam gledala kako rade. Osećam da su glumci koji imaju dugovečne karijere, ljudi koji su tu zbog posla, a ne zbog sjaja i glamura, stava, besplatnih sendviča ili priznanja. Oni su u tome jer su radoznali, zanima ih sve o ljudima, o životu, pričanju priča, a prema kolegama se odnose s poštovanjem. Imaju neverovatnu radnu etiku i to sam naučila veoma rano.

Postoji li neka uloga koju žarko želite, a još je niste dobili?

- Siguran sam da postoji (smeh). Ima mnogo toga što još nisam uradila. Zanimaju me izazovi i prelazak granica u kojima sam već bila. Volela bih da više radim komedije i da zaronim u što više različitih i raznolikih likova. I da, volela bih da budem Bond devojka. To je svakako na listi mojih želja.

KO JE ELENA FEDOROVA?

NA pitanje ko je Elena Fedorova, naša sagovornica odgovara:

- Ona je međunarodni trgovac oružjem i uvek sedam koraka ispred svih. Već u prvoj epizodi, hapsi je FBI i vodi na neotkrivenu, strogo obezbeđenu lokaciju. Kroz niz događaja vidite da je zapravo ona orkestrirala hapšenje i planirala sedam pljački banaka širom Njujorka. Počinjete da shvatate, kako sezona odmiče, da je strateški izabrala ovo mesto u Njujorku jer zna ko je agent Val Tarner, koga igra Rajan Mišel Bejt. Tu sve kreće da se odmotava i svaki događaj će polako, jedan po jedan, srušiti korumpirane članove američke vlade.

KO JE MORENA BAKARIN?

A na pitanje ko je Morena Bakarin, kroz osmeh odgovara:

- Supruga, majka, ćerka, glumica... Žena koja voli da, u onim momentima zatišja u danu, uključi TV i nasumično menja kanale, pa se zaustavi na nekom starom filmu koji nije gledala godinama. Strastveni sam kuvar i često priređujem večere za prijatelje i familiju. Brazilka sam, nešto Italijanka, malo i Francuskinja. Moje ime na maternjem portugalskom znači "brineta". I da, nisam uvek u toku sa svime što se dešava, ali sam ipak obaveštena. Gledam vesti i TV kanale i sa kojima se ne slažem, jer verujem da ako samo slušate one koji misle kao vi, ne možete da vidite ništa drugo. A to nije dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove