VEŠTAČE SVAKI TRAG O MALOJ DANKI: Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu dvojice osumnjičenih (FOTO/VIDEO)

N. B. - S. J. M.

18. 04. 2024. u 21:30

PUNE dve nedelje prošlo je od hapšenja radnika JKP "Vodovod", Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50), osumnjičenih da su 26. marta u Banjskom Polju kod Bora službenim vozilom udarili, a zatim i usmrtili dvogodišnju Danku Ilić, a isto toliko traje potraga za devojčicinim telom.

ВЕШТАЧЕ СВАКИ ТРАГ О МАЛОЈ ДАНКИ: Под лупом стручњака сви предмети пронађени у аутомобилу двојице осумњичених (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Katarina Mitrović/ Privatna arhiva

Pripadnici Žandarmerije i policije, od dana kada je prijavljen njen nestanak, danonoćno pretražuju sva sela u ovom kraju, a posebno područje oko Zlotske reke i Lazarevog kanjona, ali zasada bez rezultata.

I dok traje potraga na terenu, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru otpočelo je saslušanje svedoka. Kako je danas saopšteno, naloženo je da se veštače svi tragovi i predmeti pronađeni u automobilu "fijat panda", u koji su, kako se sumnja, Dragijević i Janković uneli Dankino telo, kada su je udarili.

Dragijević je na saslušanju u Tužilaštvu priznao da je potom udavio devojčicu, kao i da su mu u premeštanju tela sa divlje deponije, gde su prvo ostavili telo, na još nepoznatu lokaciju, koju ne želi da otkrije, pomogli otac Radoslav i sada pokojni brat Dalibor.

Šta otkriva veštačenje

Osim tragova i predmeta iz automobila, kako saznajemo, veštačiće se i tragovi izuzeti sa odeće i obuće osumnjičenih, kao i kapa jednog od njih dvojice, ali i sa predmeta koje je policija zaplenila prilikom pretresanja njihovih kuća. Pored toga, u toku su i telekomunikaciona i biološka veštačenja, kao i prostorno-vremensko veštačenje.

Isti advokat

VIŠE tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je da se ispitivanje svedoka nastavlja sledeće nedelje kada će biti saslušan Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana Jankovića.

- Moramo da obavestimo javnost da Srđan Janković nije promenio branioca, kako su pojedini mediji izvestili. Janković može da bude ponovo saslušan u svojstvu osumnjičenog, ukoliko želi da promeni svoj prethodni iskaz, odnosno da iznese odbranu, s obzirom na to da se prilikom prvog saslušanja branio ćutanjem - naveli su u tužilaštvu.

Sva ova veštačenja trebalo bi da utvrde na koji način je malena Danka udarena automobilom i gde je tačno njeno telo stavljeno, kada su ga uneli u vozilo. Na osnovu veštačenja obuće osumnjičenih, ukoliko ima tragova blata, može da se utvrdi sa koje lokacije potiče, što bi moglo da pomogne u otkrivanju lokacije, gde bi telo moglo da se nalazi. Veštačenje baznih stanica i telefona Dragijevića i Jankovića potvrdiće njihovo kretanje koje je do sada urađeno uz pomoć GPS lokacije automobila "fijat panda", ali i u danima dok još nisu bili privedeni.

Saslušavanje svedoka

U tužilaštvu su juče saslušani Dankini roditelji Ivana i Miloš, dok je u ponedeljak Dejanova majka Svetlana odbila da svedoči, na šta ima pravo kao privilegovani svedok. Prema najavama iz tužilaštva, u narednim danima biće saslušano još nekoliko svedoka, među njima i žitelji Banjskog Polja, koji su tog 26. marta poslednji videli Danku, ali i kolege dvojice osumnjičenih. Pošto su Dragijević i Janković tražili da prisustvuju svim tim saslušanjima, odloženo je njihovo psihijatrijsko veštačenje, koje treba da se obavi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Možda im proradi savest

ČASLAV Ristić, forenzičar u penziji, izjavio je danas da misli da su osumnjičeni uradili nešto stravično sa telom devojčice i da su ga možda odneli 50-60 kilometara dalje:

- Varaju se ako misle da će dobiti manju kaznu jer nema tela. Dovoljan je i samo DNK deteta nađen u vozilu osumnjičenih da se osude na doživotne kazne zatvora. Nakon ovoliko vremena, teško da policija može da pronađe Dankino telo. Jedina šansa jeste da osumnjičenima proradi savest. Dešavalo se da osumnjičeni nakon nekog vremena provedenog u pritvoru osveste kod sebe šta su uradili i zatraže razgovor sa tužiocem kome bi otkrili šta su uradili sa telom. Međutim, sećam se slučajeva da su osumnjičeni ćutali i da su tajnu odneli u grob.

 BONUS VIDEO - NAJPOTRESNIJI PRIZOR: Devojčice pale sveće za ubijenu Danku Ilić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)