SMRT BIVŠEG DIREKTORA "NITEKSA": Odloženo suđenje za nesreću u kojoj je poginuo - razlog operacija kuka

J. Ć.

18. 04. 2024. u 16:32

PRED Osnovnim sudom u Nišu danas je odloženo suđenje Ivanu Jovanovuću (49) iz selja Voljčinca kod Žitorađe optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Mile Novaković (81), bivši direktor niškog tekstilnog giganta „Niteks“, i dugogodišnji političar, jer okrivljeni nije mogao da prisustvuje ročištu zbog operacije kuka. On je posredstvom advokatice sudskom veću Osnovnog suda u Nišu dostavio izveštaj lekara u kome se navodi da ne može da prisustvuje.

SMRT BIVŠEG DIREKTORA NITEKSA: Odloženo suđenje za nesreću u kojoj je poginuo - razlog operacija kuka

Foto: Jutjub/ u.duhu. milanskog.edikta

Zbog toga je nastavak suđenja zakazan za 4. jul.

Jovanović je optužen da je 21. maja prošle godine oko 13.20 sati na Bulevaru Zorana Đinđića upravljajući motociklom „Honda CPR 600F“, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni saobraćaj usled čega je nastupila teška telesna povreda koja je za posledicu imala smrt Mileta Novakovića.

Do udesa je došlo kada je Jovanović motorom udario pešaka koji je prelazio ulicu van obeleženog prelaza. Kako je navelo tužilaštvo, motociklista je na sredini leve kolovozne trake brzinom od 23 km/h udario pešaka što je dovelo do njegovog odbacivanja na kolovoz.

Novaković je zadobio teške povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta usled kojih je iste večeri preminuo u niškom UKC.

Optuženi Jovanović se branio pred sudskim većem da je prekasno ugledao pešaka te da nije imao dovoljno vremena da zaustavi motocikl.

- Kretao sam se desnom kolovoznom trakom, kada sam ga ugledao bio sam mu dosta blizu. Pritisnuo sam ručnu kočnicu i skrenuo ulevo da bih ga izbegao. Međutim, kočenje nije usporilo motor te nisam imao dovoljno vremena da ga zaustavim- kazao je na prethodnom glavnom pretresu optuženi motociklista.

Veštak saobraćajne struke Dejan Bogićević, čije je saslušanje predložilo tužilaštvo, je naglasio da je motociklista imao tehničkih mogućnosti da uoči pešaka, te da su vozači generalno dužni da vode računa o pešacima i kada iskazuju nameru da pređu kolovoz a pogotovo kada se na njemu već nađu.

U nastavku suđenja trebalo bi da iskaze daju svedoci udesa, njih šestoro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić