POLICIJA TRAGA ZA BRAĆOM KOJI PRETUKLA ČOVEKA: Dečaci stari 10 i 12 godina imaju 32 krivična dela

Lj.P.

01. 12. 2023. u 09:50

NOVOSADSKA policija traga za braćom starim 12 i 10 godina, koji su na Veliki petak pred pravoslavni Vaskrs u Tovariševu kod Bačke Palanke, pretukli Todora Šunjku (75) nanevši mu teške povrede kojima je tri meseca kasnije podlegao, a na području Novog Sada su, u novembru, počinili 32 krivična dela.

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА БРАЋОМ КОЈИ ПРЕТУКЛА ЧОВЕКА: Дечаци стари 10 и 12 година имају 32 кривична дела

D. Novković

Braća su, kako saznajemo, posle otkrića da oni stoje iza tih krađa i pokušaja krađa, bili smešteni u Sigurnu kuću u okviru socijalne ustanove, ali su odatle pobegli 22. novembra, i od tada se za njima traga.

Gde se sada nalaze deca, nije poznato, a od poznanika porodice se može čuti da se njihova mama pre mesec dana porodila i rodila peto dete.

Dečaci su, kako se sumnja, provaljivali gde su stigli, u ugostiteljske i druge objekte različite namene, prodavnice, mesare, cvećare i krali novac iz njih i različite artikle. Kada bi „odabrali“ objekat, razbijali bi staklo i ulazili unutra. To što su radili prethodnih nekoliko nedelja, na žalost, nije im prvi put, jer su braća, koji, kako saznajemo, samo formalno pohađaju osnovnu školu, i ranije bili skloni delinkventnom ponašanju.

Braća se se terete za sedamnaest teških krađa, devet pokušaja ovih krivičnih dela, pet krađa i jedno razbojništvo. O svemu je obavešten i Centar za socijalni rad, a protiv majke dečaka podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinila zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Protiv majke, je prema našim saznanjuima, još u julu podneta krivična prijava i protiv nje se vodi postupak zbog zlostavljanja i zamnameravinja maloletnog lica, a ne isključuje se mkogućnost da joj se oduzmu roditeljska prava.

Nekoliko meseci ranije, odnosno 14. aprila, na pravoslavni Veliki petak, braća su u Tovariševu kod Bačke Palanke, na ulici pretukli starijeg meštanina Todora Šunjku (75), koji je posle teških povreda, tri meseca kasnije preminuo. Nesrećni čovek je zadobio teške povrede glave i pluća i nekoliko dana je bio u komi.

Nesrećni čovek pretučen je zato što je maloletnim nasilnicima rekao da nema novca, koji su od njega tražili. Sačekali su ga kada se vraćao iz prodavnoce, a jedan od njih, udario ga je kamenom u glavu. Kada je pao, šutirali su ga po glavi i grudima dok je ležao na zemlji u lokvi krvi.

Porodica dvojice nasilnika se ubrzo posle toga odselila iz Tovariševa u Novi Sad. Pre nego što će napustiti ovo selo u bačkopalanačkoj opštini, braća su na ulici napali još nekoliko meštana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)