PUCAO NA SINA IZ LOVAČKE PUŠKE: Pritvor do 30 dana starcu (85) iz Kaća osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva (FOTO/VIDEO)

Lj.P.

10. 11. 2023. u 20:11

VREMEŠNOM Miloradu S. (85) iz Kaća, osumnjičenom da je u četvrtak pokušao da ubije sina Živorada S. (57) , sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, večeras je na prelog Višeg javnog tužilaštva, gde je bio priveden na saslušanje, odredio je pritvor do 30 dana.

ПУЦАО НА СИНА ИЗ ЛОВАЧКЕ ПУШКЕ: Притвор до 30 дана старцу (85) из Каћа осумњиченом за покушај тешког убиства (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Lj.P.

On se tereti za pokušaj teškog ubistva na podmukao način. Osumnjičenom je ova mera izrečena jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na osnovanu bojazan da bi osumnjičeni u kratkom vrmenskom periodu mogao ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiv kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Za ovo krivično delo, predviđena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Više javno tužilaštvo je danas ranije saopštilo da su u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzeli  radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja.

Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, te su izuzeti tragovi i predmeti i izdate sve odgovarajuće naredbe.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Nemili događaj odigrao se u četvrtak, nešto pre 10 sati u dvorištu porodične kuće u Ulici Svetozara Miletića sa brojem 14 u Kaću, gde žive otac i sin. Njih dvojica su se, prema pričama komšija, tog jutra prethodno posvađali, posle čega je Živorad otišao na njivu da poseje ječam. Kada se posle obavljenog posla na njivi vratio, traktor je parkirao ispred kuće, a kada je ušao u dvorište, otac je pucao u njega iz lovačke puške, za koju ima dozvolu, jer se ranije bavio lovom.

Čuvši pucanj, neko od komšija je pozvao policiju, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, koja je teško povređenog Živorada transportovala u Urgentni centar, gde je zadržan na lečenju. Uznemirene i uplašene komšije  kazale su da ne znaju tačan razlog svađe između oca i sina, ali da se sada mogu čuti neproverene priče da je do porodičnih razmirica došlo, jer je otac, navodno ćerki prepisao zemlju.

Za Milorada kažu da je slabo  pokretan i da se kreće pomoću štapa, a on suprugom, i sin sa svojom porodicom, žive u odvojenim kućama u istom dvorištu.

BONUS VIDEO - „REKLA JE – JEDAN JE PAO MRTAV“ Komšinica otkriva: Baba dečaka osumnjičenog za ubistvo tražila pomoć

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije