POTVRĐENO "NOVOSTIMA": Vujačić će kaznu za ubistvo Vranjanca služiti u Crnoj Gori

J. S.

11. 11. 2023. u 22:08

MARJAN Vujačić (na slici) iz Podgorice, koji je u Srbiji osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića u Vranju 2017, biće izručen Crnoj Gori, potvrdio je za "Novosti" njegov advokat Borivoje Borović.

ПОТВРЂЕНО НОВОСТИМА: Вујачић ће казну за убиство Врањанца служити у Црној Гори

Foto: Fejsbuk

Viši sud u Vranju odobrio je zahtev Vujačićevog advokata, pa će on kaznu nastaviti da služi u crnogorskom zatvoru. Ubistvo Cvetanovića tretiralo se u kriminalnim krugovima kao odgovor na likvidaciju Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Viši sud u Vranju osudio je Vujačića na 30 godina zatvora, a onda je Apelacija preinačila kaznu zatvora, pa je osuđen na godinu dana zbog oružja, a na 13 zbog ubistva.

Njemu je tada i preinačeno krivično delo za koje je osuđen, jer se prvobitno teretio za teško ubistvo. Inače, njemu se ponovo sudi pred podgoričkim Višim sudom za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu podgoričkog Višeg suda.

Vujačić je prvo bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina zbog te dve likvidacije, stvaranja kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)