KO JE POSLAO KOLUMBIJCE? Skaj-prepiska Lazovića i Milovića sa Zvicerom - Nagađali koga su dvojica stranaca hteli da likvidiraju pre hapšenja

V.K.

05. 09. 2023. u 10:15

DVOJICA državljana Kolumbije došla su u Crnu Goru da ubiju nekoga iz podgoričke ekipe "Grand" - Zorana Lazovića, bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, njegovog sina Petra, takođe policijskog službenika, ili vlasnika kompanije "Bemaks" Ranka Ubovića i Aca Mijajlovića.

КО ЈЕ ПОСЛАО КОЛУМБИЈЦЕ? Скај-преписка Лазовића и Миловића са Звицером - Нагађали кога су двојица странаца хтели да ликвидирају пре хапшења

Foto: Libertas/Printscreen

Ovo zaključuje mlađi Lazović, dok u telefonskoj prepisci na zaštićenoj Skaj-aplikaciji, koju je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima i u koju su "Vijesti" imale uvid, objašnjava kolegama i navodnom vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru ko su strani državljani, odakle su došli i ko ih je poslao.

I dok ga Zvicer ubeđuje da ih je prerano uhapsio i da je trebalo da pusti da vidi na koga će krenuti, Lazović, kako se navodi u prepisci, tvrdi drugačije:

- Da su nam izmakli, pa da nas ošegaju - poručuje Petar, na što mu Zvicer odgovara:

- Ne bi mogli ništa uraditi.

Podgoričanin Goran Brajović (28) i dvojica državljana Kolumbije - Aleksandro Kostana Kaso Hose (46) i Kaisedo Bandoj Huan David (32) uhapšeni su 2020. godine nakon što je Zvicer javio policajcima da su u državu "ušla dva mesara".

Lazović se pravda Zviceru i kolegi Ljubi Miloviću da će Kolumbijce ako ne progovore za 12 sati, izbaciti iz države.

- Noga u gu**cu" - piše on, dok Zvicer poručuje da moraju progovoriti, uz obrazloženje: - To su jadovi.

Ipak, uhapšeni Kolumbijci nisu "sarađivali" sa policijom dok neformalni šef Odseka za posebnu operativnu podršku u Upravi policije Petar Lazović nije počeo da ih "obrađuje". On se kolegama iz ekipe pohvalio kako će se odvijati ispitivanje:

- Kesa malo, šuma malo, reka malo, glogov kolac malo - šalje poruku u grupni čet Zviceru i sada odbeglom policajcu Ljubu Miloviću.

Libertas press

Petar Lazović

Lazović im prenosi i informacije kako "saslušavaju" uhapšene i to nakon što ih je policija pustila, ali i traži od Milovića da pošalje izvesnog Vuka iz njihove jedinice sa ključevima za lisice. Ekipu detaljno izveštava o toku policijske "obrade", šalje fotografije mučenja i podatke o tome što pričaju tokom torture koju sprovodi nad njima van službenih prostorija.

Nakon što je poslao fotografiju jednog od Kolumbijaca, Zvicer mu poručuje da ga "odere kao vola".

- Vidi cig..., on je došo da nas ubija. Oderi ga kao vola - piše navodni šef "kavčana" policajcu, prenosi list.

Potom se, porukama, iščuđava kako još niko od pripadnika organizovane kriminalne grupe "škaljarski klan" ne zna da su im vojnici uhapšeni.

- Čudno mi da niko od njih ne zna da su dignuti, mora da Risto spava.

Iako tvrdi da "zna sve" o namerama Kolumbijaca, Zvicer pita dvojicu policajaca: "Znamo li u koji grad su trebali" i od Lazovića dobija odgovor da je reč o Podgorici:

- Da deru na nas u štraftu. Evo videćeš da je to. Znamo. Podgorica. Rekao kolumbos. I da je trebao da ih čeka stan štek u PG...

Zvicer uči policajca i kako da otkrije ko je "prebacio" Kolumbijce, zaključivši da je to učinio onaj u čijoj kući su spavali.

Nakon toga se u razgovor uključuje odbegli policajac Ljubo Milović, koji je Zviceru i Lazoviću preneo što mu je, navodno, ispričao "škaljarac" Edmond Mustafa.

- Javio se Edmond, kaže četiri kacige tamne su prebačene za PG u pet jutros. To je za tebe bilo sigurno. Motorima negde da dođu i da rokaju - piše Milović i dodaje da će u Crnu Goru ući još plaćenih ubica, ali na regularnom graničnom prelazu.

Goran Brajović i dvojica državljana Kolumbije u avgustu prošle godine u podgoričkom Višem sudu osuđeni su ukupno na osam godina zatvora zbog članstva u kriminalnoj organizaciji koja je formirana radi izvršenja neodređenog broja teških krivičnih dela. Međutim, presudu je Apelacioni sud ukinuo i naložio ponovno odlučivanje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)